Μαρτίου 30, 2024

Διερχόμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη πολιτική κατάσταση, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε διάγγελμά του

 

ΒΕΛΙΓΡΆΔΙ 29.03.2024.Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε  σε διάγγελμά χθες  ότι "η Σερβία βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη πολιτική κατάσταση κσι πληρώνει υψηλό τίμημα λόγω της γεωπολιτικής  κατάστασης", . «Αυτή τη φορά δεν είναι πραγματικά δικό μας λάθος, αλλά λόγω της γεωπολιτικής κατάστασης πληρώνουμε βαρύ τίμημα». 
«Πρόκειται για συνολική πίεση λόγω της στρατιωτικής μας ουδετερότητας, λόγω της στάσης μας απέναντι στη σύγκρουση στην Ουκρανία και της θέσης ότι καταδικάζουμε την επίθεση σε ένα κυρίαρχο κράτος, αλλά δεν συμμετέχουμε στις κυρώσεις», δήλωσε .
 Είπε επίσης ότι «οι δυτικές χώρες αντιμετωπίζουν μεγάλη πίεση λόγω της προέλασης των ρωσικών δυνάμεων και της αβεβαιότητας γύρω από το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία και επιβαρύνονται περαιτέρω από μηνύματα από τη Μόσχα που αναφέρονται στο "προηγούμενο του Κοσσυφοπεδίου".
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα ανακοινώσει σήμερα το όνομα του εντολοδόχου πρωθυπουργού στον οποίο θα αναθέσει τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της Σερβίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου