Αυγούστου 29, 2022

Επι Τροχάδην

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Πρίστινα και Βελιγράδι κατέληξαν σε συμφωνία αμοιβαιότητας για τις ταυτότητες με την μεσολάβηση της ΕΕ. Και οι Σέρβοι  και οι Κοσσοβάροι θα περνάνε τα (διοικητικά) Σύνορα χωρίς έλεγχο. Η βάση της συμφωνίας ήταν η ρύθμιση του 2011 για την ελεύθερη κυκλοφορία. Με την συμφωνία οι Σέρβοι στα κατεχόμενα διατηρούν την σερβική ταυτότητα. Το ζήτημα των πινακίδων κυκλοφορίας έμεινε ανοιχτό. Ο Βούτσις για να δείξει την αποφασιστικότητα του παρακολούθησε την τελική φάση της κοινής άσκησης ετοιμότητας Στρατού και Αστυνομίας  με πραγματικά πυρά. Ο Σέρβος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι έδωσε ξανά την εντολή στην Κροατικής καταγωγής Ανα Μπρνάμπιτς , η οποία  είπε στην Τ/Ο «Πίνκ» ότι οι Σίνισα Μάλι, Μίλος Βούτσεβιτς, και Ίβιτσα Ντάτσιτς θα είναι σίγουρα στην κυβέρνηση. Περισσότεροι από 100,000 πήραν χθες μέρος στην Λιτανεία για την Σωτηρία της Σερβίας.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ Ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Άλμπιν Κούρτι δήλωσε στην 48η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Κινήματος «Vetevendosje» ότι η κυβέρνηση του δίνει «αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς». «Από τότε που αναλάβαμε  την εξουσία ,κάναμε  πάνω από 700 αστυνομικές επιχειρήσεις κατά του οικονομικού εγκλήματος και της διαφθοράς. Πάνω από 2.000 άτομα έχουν συλληφθεί, σχεδόν 300 από αυτά δημόσιοι υπάλληλοι. 65 εγκληματικές ομάδες εξαρθρώθηκαν και κατασχέθηκε 1,5 τόνος ναρκωτικών» δήλωσε ο Κούρτι, που είναι πρωθυπουργός  στον δευτερο χασισοβολώνα της Ευρώπης. Όπως είπε, η κύρια προτεραιότητα στο δικαστικό σώμα παραμένει ο έλεγχος του δικαστικού συστήματος και ότι το κράτος δικαίου, και η καταπολέμηση του εγκλήματος, παραμένει προτεραιότητα, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή καταγωγής».(Διότι κακοποιοί είναι κυρίως οι Σέρβοι).

 

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Η επανεξισορρόπηση του προϋπολογισμού θα κατατεθεί  στην Βουλή την 9η Σεπτεμβρίου δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών  Αλεξάνταρ Νταμιάνοβιτς. «Αναμένω ότι η επανεξισορρόπηση  θα υποστηριχθεί ομόφωνα στο κοινοβούλιο. Φυσικά η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει και αυτά τα πράγματα», σημείωσε ο υπουργός.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου