Μαρτίου 30, 2022

Επί τροχάδην

 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις συζήτησε την Τρίτη, στο τηλέφωνο, με τον ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι επιπτώσεις του πολέμου για την Ουκρανία στην ευρωπαϊκή οικονομία δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια  ακόμα, αλλά ωστόσο είναι σαφές ότι οι εκτιμήσεις για την οικονομική ανάπτυξη, τόσο στην ΕΕ όσο και στη Ρουμανία, πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα κάτω, δήλωσε χθες στο Βουκουρέστι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι.Ο Πρόεδρος της Ρουμανικής Γερουσίας, Φλορίν Σιτσού, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι,

ΣΟΦΙΑ. Με εντολή  του πρωθυπουργού Κύριλ Πέτκοφ αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση ο υφυπουργός Γεωργίας Ατανάς Ντόμπρεφ, χωρίς να δοθούν εξηγήσεις. Πρόσφατα ο βουλευτής του κόμματος «Συνεχίζουμε την αλλαγή» Αλεξάνταρ Ντούντσεφ κατήγγειλε τον Ατανάς Ντόμπρεφ για «αλλαγές στελεχών» στην Υπηρεσία  Δασών και για  απολύσεις «τίμιων στελεχών». Η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για τις καταγγελίες πολιτών ότι η βουλευτής του κόμματος «Αναγέννηση» Έλενα Γκούντσεβα , «έχει διαπράξει αδίκημα  του Α' Κεφαλαίου του Ποινικού Κώδικα». Η έρευνα αφορά στις απόψεις  για τον πρωθυπουργό Κύριλ Πέτκοφ και την πρέσβη των ΗΠΑ Χέρο Μουσταφά.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Κατά την συνεχιζόμενη προεκλογική εκστρατεία ο κ. Βούτσιτς πρότεινε το Βελιγράδι ως τόπο της επόμενης  συνάντησης Ρώσων και Ουκρανών, ενώ υποσχέθηκε ακόμα μια δόση εφάπαξ οικονομικής στήριξης για τους Νέους 100 ευρώ.Οι Κροάτες επειδή η Σερβία δεν εφαρμόζει τις αντιρωσικές κυρώσεις της ΕΕ ανακοίνωσαν την διακοπή προμήθειας πετρελαίου από τα αγωγό της Αδριατικής.    

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου