Ιουλίου 31, 2021

Βουλγαρία: Και το όνομα αυτού Πλάμεν Νικόλοφ

 

«Ο πρωθυπουργός του Σλάβι θα είναι ο Πλάμεν Νικόλοφ. Ο Νικόλοφ είναι διευθυντής μιας εταιρείας για αξεσουάρ κολύμβησης, προηγούμενα εργάζονταν σε εταιρεία αυτοκινήτων και προέρχεται από την πραγματική οικονομία. Πριν από 3 χρόνια εμφανίστηκε σε κάστινγκ για πολιτικούς, που διοργανώθηκε από την τηλεοπτική εκπομπή του αρχηγού του κόμματος Σλάβι Τριφόνοφ. «Ο Πλάμεν Νικόλοφ είναι εξαιρετικά μορφωμένος και αν γίνει πρωθυπουργός, δεν θα μας ντροπιάσει στην ΕΕ», δήλωσε ο βουλευτής του ΥΤΛ Τόσκο Γιορντανόφ στην Nova TV. Ο βουλευτής του κόμματος ΥΤΛ Φιλίπ Στάνεφ δήλωσε ότι το υπουργικό συμβουλίο του ΥΤΛ δεν θα περιλαμβάνει υπουργούς από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, ούτε από άλλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις,

«Με την παρουσίαση του υποψηφίου πρωθυπουργού Πλάμεν Νικόλοφ, πλέον έχουμε μια εντελώς νέα κατάσταση και φόρμουλα για το επόμενο υπουργικό συμβούλιο», δήλωσε η Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλιάνα Γιότοβα, η οποία υπογράμμισε ότι το κόμμα ΥΤΛ δεσμεύεται κομματικά και πολιτικά « Ο πρωθυπουργός, που είναι μέλος του κόμματος ΥΤΛ και έχει ήδη πολιτικό υπόβαθρο σε αυτό το κόμμα, σημαίνει πολύ μεγαλύτερη ευθύνη και δέσμευση», είπε η Αντιπρόεδρος, υπενθυμίζοντας την αναγκαιότητα σχηματισμού νέας κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό.

Το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα , κάλεσε τον υποψήφιο πρωθυπουργό του ΥΤΛ στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του συνασπισμού την Τρίτη. Η ηγέτης του κόμματος Κορνέλια Νίνοβα θεωρεί ότι είναι όλο και πιο πιθανό να δημιουργηθεί τακτική κυβέρνηση. «Οι σοβαρές συνομιλίες που είχαμε, ο σεβασμός που έδειξε το ΥΤΛ απέναντι στο ΒΣΚ και η ανάγκη του για την υποστήριξή μας στο Κοινοβούλιο, μας δίνουν αφορμή να πούμε ότι χωρίς το ΒΣΚ δεν θα υπάρξει σταθερή κυβέρνηση», δήλωσε. Ο Μπόικο Μπορίσοφ τόνισε ότι πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση και ότι το GERB θα βοηθήσει. «Εάν είναι απαραίτητο όταν η Βουλή ψηφίζει, οι βουλευτές του GERB-ΕΔΔ θα βγουν για μισή ώρα από την αίθουσα κι έτσι θα μειώσουν την απαρτία για να εκλέξουν υπουργικό συμβούλιο και να φέρουν την ευθύνη», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην τρίτη εκλογική αναμέτρηση θα είναι ακόμα «πιο αδύνατο από τώρα να σχηματιστεί κυβέρνηση».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου