Ιουλίου 29, 2021

Σεβερνοματσεντόνιγια: Χειροκροτήματα για το ψήφισμα για τις κόκκινες γραμμές στις διαπραγματεύσεις με τη Βουλγαρία, 95 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ»

 

Η Συνέλευση στα Σκόπια ενέκρινε το ψήφισμα του VMRO-DPMNE για τις κόκκινες γραμμές της Σεβερνοματσεντόνιγια στις συνομιλίες με τη Βουλγαρία. Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση και τα Κόμματα των Μακεδόνων και των Αλβανών μπλοκ της έδωσαν την υποστήριξή τους. Κατόπιν αιτήματος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, η συνταγματική ονομασία της χώρας συμπεριλήφθηκε στο Ψήφισμα , αλλά η αντιπολίτευση το καταψήφισε αυτό. 
 Οι υποστηρικτές του VMRO-DPMNE λένε ότι δόθηκε η ευκαιρία στο κοινοβούλιο να δείξει ενότητα στο όνομα των εθνικών συμφερόντων. 
 Για την κυβερνώσα Σοσιαλδημοκρατική Ένωση,, αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία να απορρίψει τις ψευδείς κατηγορίες ότι διαπραγματεύεται σχετικά με την μακεδονική ταυτότητα. 
 Για την Αριστερά, το έγγραφο στερείται της αναφοράς προστασίας της Μακεδονικής μειονότητας στη Βουλγαρία, αλλά αποτελεί καλή βάση για περαιτέρω. 
 Το αλβανικό μπλοκ αποδέχθηκε το ψήφισμα εξ ονόματος της ευρωπαϊκής προοπτικής ενοποιήσεων, αλλά ορισμένα από αυτά τα αιτήματα συνδέονται με την προστασία της αλβανικής ταυτότητας . 
 Το ψήφισμα έχει 8 σημεία και υποχρεώνει την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις να προστατεύσει τη μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα σύμφωνα με τα γεγονότα που διαπίστωσε η Μακεδονία και η παγκόσμια επιστήμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου