Ιουνίου 21, 2021

27 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Βουλγαρία

 Περίπου οι μισοί Βούλγαροι έχουν αντισώματα κατά του ΚΟΒΙΝΤ19. Έρευνα που πραγματοποίησε ο καθηγητής Σαντιάγκο Καλάτσεβ τον Μάιο και τον Ιούνιο ανάμεσα στους ασθενείς που επισπεύτηκαν το διαγνωστικό Κέντρο

για διάφορους λόγους, εδειξαν  ότι αρκετοί Βούλγαροι που ήρθαν σε επαφή με τον κορωνοϊό κατά το πρώτο κύμα έχουν αρκετά αντισώματα. Λίγα αντισώματα έχει μόνο το 4% των εξετασμένων. Τα στοιχεία για το Γιάμπολ δείχνουν πως τον  κορωνοϊό έχουν περάσει περίπου το 57% των κατοίκων της πόλης ενώ στο Πάζαρτζικ το ποσοστό ήταν  62%. Στην Σόφια περίπου το 1/3 των τεστ είναι θετικά για αντισώματα.Σε έναν μήνα θα είναι σαφές το επίπεδο της συλλογικής ανοσίας στη Βουλγαρία.

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 4 100 τεστ από τα οποία το 0.7% ήταν θετικά. 11 κρούσματα βρέθηκαν  στην Σόφια είναι 11, 3 στην Βάρνα , 2 Βελίκο Τάρνοβο . Τα ενεγά κρουσματα είναι 10 226. Στα νοσοκομείο νοσηλεύονται 1 745 άτομα από τα οποία τα 207 στε ΜΕΘ Εντατική. Το τελευταίο 24ωρο απεβίωσε 1 άτομο και θεραπεύτηκαν 7, και  εμβολιάστηκαν 3 134 άτομα. Με δυο δόσεις έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 749 000 άτομα.

Το Εθνικό Αρχηγείο Εμβολιασμού για τον κοροναϊό θα διαλυθεί, διότι έχει εκπληρώσει τους στόχους του και στη θέση του θα συσταθεί Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Εμβολιασμού, ανακοίνωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Δρ Στόιτσο Κατσάροφ. Στο νέο όργανο δε θα συμμετάσχουν υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας, αλλά εκπρόσωποι διάφορων κοινοτήτων – δημοσιογράφοι, οργανώσεις των ασθενών, εμπειρογνώμονες υγείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου