Μαΐου 30, 2021

Βουλγαρία: Ο ένας στους τρεις επιδοκιμάζει την υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο ένας στους 5 είναι εναντίον της και το 72% δεν θα αλλάξει την ψήφο του στις πρόωρες εκλογές

 

Δημοσκόπηση της «Alpha Research» έδειξε ότι περίπου το 30%  των ερωτηθέντων είναι κατηγορηματικά υποστηρικτές της  και γύρω στο 20%  είναι οι «κατηγορηματικά επικριτές της». Στην ερώτηση, «Θα επαναλάβετε στις 11 Ιουλίου.

την ψήφο σας δτις κοινοβουλευτικές εκλογές του Απρίλιο», το 54% του συνόλου των ερωτηθέντων , που αναλογεί στο 72% όσων προτίθενται να ψηφίσουν απάντησε «ναι».  Το 28% είπε  ότι «θα αποφασίσει ανάλογα με την κατάσταση». «Οι πρώτες αντιδράσεις για την υπηρεσιακή κυβέρνηση ήταν θετικές και οι πρώτες αντιφατικές ενδείξεις ήρθαν με τους νέους διορισμούς», σχολίασε η κοινωνιολόγος.

 Η δημοσκόπηση κατέγραψε  μείωση της υποστήριξης των ψηφοφόρων για το πρώην κυβερνών κόμμα ΓΚΕΡΜΠ και τάση αύξησης του ποσοστού του κόμματος «Υπάρχει τέτοιος λαός», που βγήκε δεύτερο στις τελευταίες εκλογές, και δεν αποκλείεται να βγει πρώτο  στις 11 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου