Απριλίου 27, 2021

Επί τροχάδην

ΤΙΡΑΝΑ. Η κατανομή των εδρών μέχρι στιγμής σύμφωνα με τα ως τώρα ημιεπίσημα αποτελέσματα της Κεντρικής την Εφορευτικής Επιτροπής είναι: 72 εδρες για τον Ράμα, 59 για το Δημοκρατικό Κόμμα, 6 για το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ενσωμάτωση και 3 για το σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.   

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε  ότι το Βελιγράδι ήταν προσηλωμένο στο διάλογο με την Πρίστινα και ότι ελπίζει να δει  την ίδια αποφασιστικότητα και από την άλλη πλευρά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να στηρίξει την κατασκευή του σιδηροδρόμου μεταξύ Βελιγραδίου και Σκοπίων Βόρειας Μακεδονίας, ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Το Γραφείο της Σερβικής Κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι δήλωσε  ότι η επίθεση στον Λάζαρ Ζάρεβιτς στο χωριό Γκοιμπούλια  κοντά στο Βούσιτριν υποκινήθηκε εθνικά και αναμένει ότι ο Αλβανός, ο οποίος τρομοκρατεί τις σερβικές οικογένειες εδώ και χρόνια, θα τιμωρηθεί αυστηρά.‎ ‎

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Με κοινή δήλωση, στην οποία διαφώνησε η Ρωσία, η Επιτροπή του Συμβουλίου Εφαρμογής Ειρήνης  καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο τον τρέχοντα πολιτικό διάλογο που επικεντρώνεται στη λεγόμενη «ειρηνική διάλυση» της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. ‎

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Ζέλικο Κομσιτς είναι βαθιά απογοητευμένος από το γεγονός ότι κατά την υιοθέτηση του Μεταρρυθμιστικού Προγράμματος, έπρεπε να αποδεχθεί μια λύση με την οποία αυτός και ο Τζαφέροβιτς  έγιναν οι πρώτοι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας από το 1992, οι οποίοι εγκατέλειψαν τη ρητή δέσμευση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο  σύμβουλος του Ντόντικ Ράντοβαν Κοβάσεβιτς.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο αναμενόμενος πληθωρισμός για αυτό το έτος είναι 0,94% , ενώ μια μικρή αύξηση του πληθωρισμού στο 1,31%  αναμένεται το επόμενο έτος, σύμφωνα με την  Κεντρική Τράπεζα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.Η Αστυνομία του Μαυροβουνίου έλαβε  πληροφορίες ότι υπάρχει πιθανός κίνδυνος για τη ζωή και την ασφάλεια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ντριτάν Αμπάζοβιτς , και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα, σε συνεργασία με άλλους κρατικούς θεσμούς, για την προστασία ‎του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου