Ιανουαρίου 27, 2021

Επί τροχάδην

 

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. «Υπέρτερες» Δυνάμεις απαγόρευσαν στοννηγέτη του «κινληματος Αυτοδιάθεσης» Αλμπίν Κούρτι να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Η Επιτροπή Εκλογικών Καταγγελιών και Εφέσεων (ECAP) της Πρίστινας αποφάσισε χθες,  ότι τα άτομα που έχουν καταδικαστεί από τα δικαστήρια εντός της προηγούμενης τριετίας δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές.  Cosnet: Τα αμερικανικά στρατεύματα δεν πέθαναν για να δημιουργήσουν "Μεγάλη Σερβία" και "Μεγάλη Αλβανία"

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.  Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο, Φίλιπ Κοσνέτ, δήλωσε ότι «οι αμερικανοί στρατιώτες δεν πολέμησαν ,και κάποιοι από αυτούς πέθαναν , για να δημιουργήσουν μια Μεγάλη  Σερβία και μια Μεγάλη Αλβανία στα Βαλκάνια». Η δήλωση του αμερικανού Ανθυπάτου έγινε μετά την (προεκλογική) δήλωση   του ηγέτη της Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου (AAK) και του προεδρικού υποψηφίου Ραμούς Χαραντινάϊ  ότι θα προκηρύξει δημοψήφισμα   για την ένωση με την Αλβανία εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αλλάξει στάση απέναντι στο Κοσσυφοπέδιο, ιδίως όσον αφορά την ελευθέρωση των θεωρήσεων  για τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου. Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ είπε ότι  «λυπάται που οι  Κοσσοβάροι είναι έτοιμοι  παραιτηθούν από την Κρατική Υπόσταση του Κοσσυφοπεδίου».

ΠΟΝΤΟΓΚΟΡΙΤΣΑ.  Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς, συμφώνησε για την ανάκληση των επτά πρεσβευτών . Μετά  από μια συνάντηση στην «προεδρία» του Τζουκάνοβιτς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ντριτάν  Αμπάζοβιτς και τον υπουργό εξωτερικών Γιόργκε  Ραντούλοβιτς που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες ανακοινώθηκε ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ο υπουργός Εξωτερικών κατέληξαν σε συμφωνία με τον Τζουκάνοβιτς για την ανάκληση των επτά πρεσβευτών του Μαυροβουνίου και ο Πρόεδρος  θα υπογράψει το διάταγμα.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου