Δεκεμβρίου 29, 2020

Το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου ψήφισε τις τροπολογίες στο Νόμο για την Ελευθερία της Θρησκείας. Ο Κριβοκάπιτς δήλωσε ότι αυτό είναι Νίκη τουΚράτυς Δικαίου .

 

Το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου ενέκρινε, δυόμισι ώρες μετά τα μεσάνυχτα, τις τροπολογίες στο νόμο για την ελευθερία της θρησκείας. Σαράντα ένα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας ψήφισαν υπέρ. Η αντιπολίτευση δεν παρέστη στην ψηφοφορία . 
Ο Πρωθυπουργός Ζντράβκο Κριβοκάπιτς δήλωσε ότι Νίκησε το Κράτος Δικαίου, αλλά και οι Πολίτες που υπερασπίστηκαν το Δίκαιο στους δρόμους για 12 μήνες. 
Η υιοθέτηση αλλαγών στον επίμαχο νόμο συνοδεύτηκε από χειροκροτήματα από τους βουλευτές νομοθέτες. Οι δύο τροπολογίες της URA υπερψηφίστηκαν επίσης. Μετά την υιοθέτηση των τροπολογιών , ο Πρωθυπουργός Ζντράβκο Κριβοκάπιτς δήλωσε:. «Παρά τα εμπόδια, τις παραβιάσεις του συντάγματος και των νόμων αυτής της χώρας από την αντιπολίτευση, το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου υιοθέτησε απόψε αλλαγές στο Νόμο για την Ελευθερία της Θρησκείας.
 Έτσι, μετά από ένα χρόνο, η αδικία που ήθελε να κάνει το προηγούμενο καθεστώς ειδικά προς το ΣΠΠ διορθώθηκε, αντιμετωπίζοντας το ως την άλλη ιδιοκτησία του Μαυροβουνίου, την οποία είχε διανείμει για τρεις δεκαετίες. Τώρα όλες οι θρησκευτικές κοινότητες, χωρίς εξαίρεση, είναι ίσες ενώπιον του νόμου,» δήλωσε ο Κριβοκάπιτς. 
Το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου δεν υποστήριξε την εκλογή της Λιντίγια Βούκσεβιτς ως γενικής εισαγγελέα, ενώ 27 βουλευτές ψήφισαν την Ντανιέλα Μάρκοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου