Δεκεμβρίου 29, 2020

Πρίστινα. Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2021

 Η Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου ενέκρινε με την επείγουσα διαδικασία σε δεύτερη ανάγνωση τον προϋπολογισμό για το 2021. Ο προϋπολογισμός έλαβε 85 ψήφους υπέρ. Δεν υπήρξαν βουλευτές που καταψήφισαν μηδενική και μη αποχές Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε με μια διαδικαστική πρόταση που πρότειναν οι βουλευτές της «Αυτοδιάθεσης» .

Έτσι, οι τροπολογίες από το 1 έως το 13 ψηφίστηκαν ως «πακέτο» κα στην συνέχεια , οι τροπολογίες από 13 έως 150 ψηφίστηκαν ως δέσμες. Αυτές οι τοπολογίες απορρίφθηκαν ένα. Η βουλευτής του κινήματος «Αυτοδιάθεσης» Αρμπερέσα Κρουεζίου δήλωσε ότι ο λόγος για τον οποίο αυτό το κόμμα της υποστήριξε σήμερα την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021 έχει να κάνει με την υποστήριξη των τροπολογιών της «Αυτοδιάθεσης» . 

 «Υποστηρίξουμε τον προϋπολογισμό με αυτές τις τροπολογίες, επειδή η χώρα τις χρειάζεται. "Επίσης, με αυτήν την ψηφοφορία θέλαμε να αποφύγουμε τον κίνδυνο που είχε να κάνει με τις 124 τροπολογίες που υποβλήθηκαν μεμονωμένα και που είχαν κόστος άνω των 330 εκατομμυρίων ευρώ», δήλωσε ο Κρουεζίου «Οι περισσότερες από αυτές τις τροπολογίες ήταν προεκλογικές αλλά υπήρξαν πιθανώς κάποιες καλές», είπε. Ο βουλευτής του κινήματος «Αυτοδιάθεσης» Αρμπέρ Ρετζάι δήλωσε στην εκπομπή «Συζήτηση» της Δημόσιας Τηλεόρασης ( RTK) ότι το ζήτημα δεν εάν πλέον εάν το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά ποια θα είναι η έκταση αυτής της νίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου