Μαΐου 30, 2020

Επί τροχάδην

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Η Γενική Εισαγγελέας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Γκορντάνα Τάντιτς δήλωσε ότι η επιστολή του ηγέτη του SDA Μπακίρ Ιζετμπέκοβιτς μετά τη σύλληψη του Ομοσπονδιακού Πρωθυπουργού Φαντίλ Νοβαλίτς, ήταν μια άμεση πίεση στο έργο της Εισαγγελίας και ότι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά της, και ότι η έρευνα στην υπόθεση των «Ανανευστηρων» είναι νόμιμη, και αφορά σε παραβιάσεις του Νόμου και δεν είναι πολιτική παρέμβαση. Η Μίρνα Ντέλαλιτς, η δικηγόρος του Φίκρετ Χότζιτς του ιδιοκτήτης της εταιρείας «Srebrena malina», δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για το αν η Εισαγγελική Υπηρεσία θα ζητήσει την προφυλάκιση, ή περιοριστικά μετρά για τον πελάτη της, η θα τον αφήσει ελεύθερο με εγγύηση κράτηση, απαγορευτικά μέτρα ή αμυντικό μέτρο με ελευθερία . Η εταιρεία "Srebrena malina" δεν κατέβαλε ΦΠΑ για τους αναπνευστήρες, οι οποίοι έφθασαν στην Ομοσπονδία από την Κίνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αρχής Έμμεσης Φορολογίας Ράτκο Κοβάτσεβιτς. ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα θα ξεκινήσει σύντομα διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση της Σέρπσκα για πιθανή αγωγή εναντίον του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Σενάντ Σόφτιτς, καθώς το χρηματοπιστωτικό αυτό ίδρυμα δεν έχει ακόμα διανείμει χρήματα του ΔΝΤ στις οντότητες και στην περιοχή Μπριτσκο.
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η Πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς δήλωσε ότι η ΕΕ θα δυσκολευτεί πολύ για  να βελτιώσει την εικόνα της στη Σερβία που ήταν πολύ κακή κατά τη διάρκεια της επιδημίας του Κορωνοϊού.

 ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και μεγάλος  αριθμός τραυματίστηκαν σε σύγκρουση μεταξύ ενός αυτοκινήτου και ενός λεωφορείου,  σήμερα το πρωί στο δρόμο Ποντγκόριτσα – Νικσιτς.

 ΖΑΓΚΡΕΜΠ. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των «Κροατικών Δασών»  Κρούνοσλαβ Γιάουπτσιτς αφέθηκε ελεύθερος από τον Ανακριτή μετά την κατάθεση του για την υπόθεση της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος, δήλωσε ο δικηγόρος του Βλαντιμίρ Τερέσακ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου