Μαΐου 31, 2020

Η βουλγάρικη Οικονομία θα ανακάμψει το 2021

Η S&P Global Ratings επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη και την βραχυπρόθεσμη βαθμολόγηση της δανειοληπτικής ιακνότητας της Βουλγαρίας, σε ξένο και τοπικό νόμισμα σε «BBB/A-2» αλλά άλλαξε την πρόγνωσή της για τις προοπτικές της βουλγαρικής Οικονομίας από «θετική» σε «σταθερή». Η S&P Global Ratings σημείωσε ότι «επειδή τα τελευταία χρόνια η Βουλγαρία περιόρισε τις μακροοικονομικές ανισορροπίες υπάρχουν βλέψεις να ανακάμψει το 2021. 
Μετά την έκθεση της S&P Global Ratings ο υπουργός Οικονομίας Εμίλ Καρανικόλοφ δήλωσε ότι το 2021 η Βουλγαρία θα επιστρέψει στο οικονομικό επίπεδό πριν την πανδημία. Ο υπουργός είπε ότι ακόμη και για το πρώτο τρίμηνο του 2020 τα αποτελέσματα είναι καλύτερα από αυτά για τους πρώτους τρεις μήνες του 2019. Ο υπουργός είπε ότι η πολιτική της κυβέρνησης έσωσε 240000 θεσεις εργασίας και τόνισε ότι χωρίς τα «μέτρα» , η ανεργία στη χώρα θα ήταν 18%. 
Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι την τελευταία εβδομάδα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης 1225 άτομα κατά μέσο όρο έβρισκαν δουλειά στην αγορά εργασίας ανά ημέρα και από τις 25 μέχρι τις 29 Μαΐου ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 26% σε 1547 την ημέρα κατά μέσο όρο. Ταυτόχρονα στα γραφεία εύρεσης εργασίας εγγράφονται 1000 άνεργοι κατά μέσο όρο την ημέρα, όπως πριν από την κρίση. Εάν η τάση αυτή διατηρηθεί και τον Ιούνιο, το 60% περίπου των ανέργων θα βρει δουλειά, συμπεριλαμβανομένου του κλάδου του τουρισμού, των ξενοδοχείων και των εστιατορίων. 
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Βουλγαρίας και της Σερβίας Αικατερίνα Ζαχάριεβα και Ίβιτσα Ντάτσιτς συνομίλησαν στο τηλέφωνο. Οι δύο υπουργοί, μίλησαν για την πλήρης εξομάλυνση των σχέσεων και συνέχιση της συνεργασίας. Για να διατηρήσει τη δυναμική των συνομιλιών, ο Ντάτσιτς προσκάλεσε τη Ζαχάριεβα να επισκεφθεί τη Σερβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου