Ιανουαρίου 28, 2020

Βουλγαρία: Το Κράτος Δικαίου επιτίθεται στον Πτέραρχο

Η Γενική Εισαγγελία της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι έχει ενδείξεις σχετικά με την πιθανή συμμετοχή του Πρόεδρου της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ σε εγκληματική δραστηριότητα. Από την ανακοίνωση προκύπτει ότι κατά τη πορεία της έρευνας κατά του διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας, πτέραρχου Τσάνκο Στόικοφ, συλλέχθηκαν πληροφορίες για πιθανό έγκλημα που διέπραξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 
Η έρευνα εναντίον του στρατηγού Στόικοφ διεξάγεται από το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα προκειμένου να διαπιστωθεί αν κατά την περίοδο από το Μάιο του 2017 μέχρι σήμερα, έχει συνωμοτήσει με ένα ή περισσότερα πρόσωπα για να διαπράξει εγκλήματα στη χώρα και στο εξωτερικό.
Ο γενικός εισαγγελέας Ιβάν  Γκέσεφ ζήτησε από το Συνταγματικό Δικαστήριο  να διευκρινίσει σε ποιο βαθμό η ασυλία του Προέδρου καλύπτει πράξεις   που συνιστούν «προδοσία» και «παραβίαση του Συντάγματος».
 Ο Πρόεδρος Ράντεφ  δήλωσε ότι ο γενικός εισαγγελέας  οφείλει να αιτιολογήσει το αίτημά του στο Συνταγματικό Δικαστήριο. «Είμαι πεπεισμένος ότι δεν έκανα τίποτα κακό», είπε και πρόσθεσε:

«Περιμένω από τον γενικό εισαγγελέα να εργαστεί επιμελώς για την  καταπολέμηση της πραγματικής διαφθοράς, που κυριαρχεί στις δημόσιες συμβάσεις. Το κύριο καθήκον του είναι να πείσει τους ανθρώπους ότι η  υπερασπίζεται το νόμο και το δημόσιο συμφέρον,

Όσον αφορά τα σκάνδαλα κατασκοπείας, ο Πρόεδρος Ράντεφ δήλωσε ότι η Βουλγαρία πρέπει να στηρίξει σθεναρά την κυριαρχία της και να σταματήσει οποιαδήποτε παρέμβαση στην εθνική της ασφάλεια.

«Ελπίζω ότι αυτά τα σκάνδαλα κατασκοπείας δεν θα βλάψουν τις  σχέσεις μας , καθώς η Βουλγαρία έχει ήδη επενδύσει σημαντικά κονδύλια στον αγωγό αερίου», είπε.

Όσον αφορά την αυριανή ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας ο Ρούμεν Ράνεφ υπογράμμισε: «θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, εάν ο στόχος της είναι ευημερία του λαού και όχι να δημιουργήσει τεχνητό πλεόνασμα · Εάν υπάρχει η επιθυμία και η θέληση για  μεταρρυθμίσεις , Εάν επενδύει περισσότερο στο ανθρώπινο κεφάλαιο και σκέφτεται περισσότερο για τα παιδιά και τους συνταξιούχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου