Ιανουαρίου 29, 2020

Η Βουλγαρική Εισαγγελία διέκοψε τις επαφές της με την Προεδρία

Η Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι, για να τηρήσει αυστηρά την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, διακόπτει κάθε επαφή με την Προεδρία, εκτός από την επίσημη αλληλογραφία. Κίνητρο για αυτή την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα Ιβάν Γκέσεφ, είναι η ανάγκη να αποφευχθούν τυχόν αμφιβολίες και προσπάθειες να επηρεαστεί η έρευνα. 
Η διακοπή των επαφών θα συνεχιστεί μέχρις να δώσει Συνταγματικό Δικαστήριο δεσμευτική ερμηνεία της διάταξης του Συντάγματος σχετικά με την ασυλία του Προέδρου και του Αντιπροέδρου.
Η Εισαγγελία επίσης απήγγειλε 7 κατηγορίες στον ιδιοκτήτη της «Νόβε Χόλντινγκ», Βασίλ Μπόσκοβ και εξέδωσε ερυθρό δελτίο στην Ιντερπόλ.Μια από τις κατηγορίες είναι η διεύθυνση  οργανωμένης εγκληματικής ομάδας. «Ο Μπόσκοβ καταζητείται διεθνώς», είπε ο Γενικός Εισαγγελέας Ιβάν Γκέσεβ. Νωρίτερα ο επιχειρηματίας, στου οποίου τα γραφεία σήμερα το πρωί ξεκίνησε επιχείρηση της αστυνομίας και της εισαγγελίας, δήλωσε τηλεφωνικά ότι παραμένει στην διάθεση των αρχών. Για 24 ώρες κρατήθηκαν ο πρόεδρος της Επιτροπής για τα Τυχερά παιχνίδια, Αλεξάντερ Γκεοργκίεβ, και ο υπεύθυνος για τον έλεγχο στην Επιτροπή, Τόντορ Μάρκοβ και άλλα 10 μέλη της Επιτροπής. Σύμφωνα με την έρευνα το Ταμείο του Κράτους έχει χάσει πάνω από 100 εκ. ευρώ  από την φορολόγηση του τζόγου στην Βουλγαρία.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου