Δεκεμβρίου 12, 2019

Επί τροχάδην

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι για να υποστηριχθεί από την Καθολική Εκκλησία ο νέος νόμος για την ελευθερία της θρησκείας, θα πρέπει να συμφωνήσουν για αυτό όλες οι θρησκευτικές κοινότητες στο Μαυροβούνιο.
ΠΟΝΤΓΚΌΡΙΤΣΑ.Ο Νεμπόισα Μεντογίεβιτς από το Δημοκρατικό Μέτωπο δήλωσε ότι οι νόμοι που διέπουν τις σχέσεις  μεταξύ εκκλησίας και κράτους θα πρέπει να εγκριθούν  με διάλογο και συμφωνία, όχι με τη βία και να μην προωθούνται  αποφάσεις  που θέτουν σε κίνδυνο τις θρησκευτικές ελευθερίες και προκαλούν τους Πιστούς.

Ο Μεντόγιεβιτς  σε συζήτηση με εκπροσώπους του αμερικανικού ιδρύματος,  «Χέριτετζ» τόνισε τον μεγάλο κίνδυνο  για την ειρήνη και τη σταθερότητα της χώρας λόγω της πρόθεσης των αρχών να εθνικοποιήσουν την ιδιοκτησία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και σημείωσε  ότι η επαγγελματική δολοφονία του ΕπισκόπουΝίκσιτς Ιωανίκειου  και του επιχειρηματία Μίοντραγκ Νταβίντοβιτς, αύξησε περαιτέρω τις επικίνδυνες εντάσεις μεταξύ της πλειονότητας του Ορθόδοξου πληθυσμού.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι, ανεξάρτητα από το πόσο πολλοί Αλβανοί στο Κοσσυφοπέδιο εμπλέκονται στην παραγωγή ψευδών από το Ράτσακ μέχρι το διαβόητο ψέμα των 20.000 Αλβανίδων που βιάστηκαν , τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει το τερατούργημα του κίτρινου σπιτιού, τα εγκλήματα στο Γκοράζντεβατς και το Στάρο Γκράτσκο , ή την επίθεση στο λεωφορείο της ΝΙΣ ΕΞΠΡΕΣ. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Το μέλος της Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης από την Ρεπούμπλικα Σερπσκα Μίλοραντ Ντόντικ μίλησε στο τηλέφωνο με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών Ζόραν Τεγκελτίγια δήλωσε ότι το προηγούμενο Συμβούλιο Υπουργών υποτιμούσε την μεταναστευτική κρίση των μεταναστών και λόγω της κακής διαχείρισης το πρόβλημα μεγάλωσε και τώρα είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί. 
ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Ο αρχηγός του DNS Μάρκο Πάβιτς δήλωσε ότι ο Ντράσκο Ατσίμοβιτς εξακολουθεί να είναι υποψήφιος υπουργός του DNS στο νέο Συμβούλιο Υπουργών, επειδή έτσι, αποφάσισαν τα κομματικά σώματα.
ΣΕΡΑΓΕΒΟ Αντιπροσωπείες του Κόματος Δημοκρατικής Δράσης και της Κροατικής HDZ , με επικεφαλής τους αρχηγούς των κομμάτων Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς και Ντράγκαν Τσόβιτς, συναντήθηκαν και συζήτησαν για το σχηματισμό της κυβέρνησης στην Ομοσπονδία. 
Στη σημερινή συνεδρίαση οι αντιπροσωπείες δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συγκεκριμένη συμφωνία σχετικά με το σχηματισμό των αρχών της Ομοσπονδίας και τις τροποποιήσεις του εκλογικού νόμου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο διάσημος Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα δήλωσε ότι ο βραβευμένος με Νόμπελ Πέτερ Χάντκε έδειξε ότι είναι ένας ανθρώπινος βράχος από τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής του βραβείου Νόμπελ στη Στοκχόλμη. 
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο σκηνοθέτης Λόρναν Ζάφρανβιτς δήλωσε ότι είναι βαθύτατα απογοητευμένος που για τρίτη φορά, το Κέντρο Κινηματογρά;φου της Σερβίας δεν κατάφερε να εγκρίνει το σενάριο της ταινίας του « τα παιδιά της Κοζάρα» για τα δεινά των Σέρβων στο ανεξάρτητο κράτος της Κροατίας, αλλά ορκίστηκε να συνεχίσει να αγωνίζεται για το έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου