Νοεμβρίου 30, 2019

Επί τροχάδην


ΤΙΡΑΝΑ. Ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό που έπληξε την Αλβανία αυξήθηκε στους 49. Σταμάτησαν πλέον οι επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης επιζώντων.
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο θα επισκεφθεί τη Σερβία στις 2 και 3 Δεκεμβρίου . 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο σουηδός διπλωμάτης Λαρς-Γκούναρ Βίγκεμαρκ μετατέθηκε από την διπλωματική αντιπροσωπεία της ΕΕ στο Σεράγεβο, στην Πρίστινα και θα είναι ο επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κράτος δικαίου στο Κοσσυφοπέδιο (EULEX). Η θητεία του αρχίζει από την 1η Δεκεμβρίου 2019 έως τις 14 Ιουνίου 2020. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι το «Συμβούλιο Εφαρμογής της Ειρήνης» δεν μπορεί να αποφασίζει σχετικά με το «μεταναστευτικό» και επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν κέντρα υποδοχής μεταναστών στη Ρεπούμπλικα Σέρπσκα. Ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Σέρπσκα Νεντέλικο Τσουμπρίλοβιτς είπε ότι είναι απαράδεκτο το άνοιγμα κέντρων υποδοχής μεταναστών στη Σέρπσκα και ο Πρωθυπουργός της Σέρπσκα Ράντοβαν Βίσκοβιτς δήλωσε σήμερα ότι δεν θα υπάρξουν κέντρα μεταναστών στη Σρέπσκα.

 ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι η Προεδρία δεν έλαβε καμία απόφαση για την πορεία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης προς το ΝΑΤΟ, η οποία έχει διακοπεί, και ότι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στην Εθνοσυνέλευση της Σέρπσκα πριν αποσταλεί στο ΝΑΤΟ. 

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Το εξωτερικό εμπόριο του Μαυροβουνίου το δεκάμηνο του 2019 ανήλθε σε 2.520.000.000 ευρώ, ανακοίνωσε η Monstat.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου