Ιουλίου 31, 2019

Επί Τροχάδην

Στο Βελιγράδι με μια «πολύ προωθημένη» και κατηγορηματική δήλωση, ο Ρώσος πρεσβευτής στη Σερβία Αλεξάντερ Μποτσάν-Χαρτσένκο, δήλωσε ότι «η Μόσχα δεν θα επιτρέψει να επαναληφθεί η επίθεση του ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας».
 Η επιτροπή που διερευνά τις συνέπειες των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στην δημόσια Υγεία ανακοίνωσε ότι το 1999 ρίχτηκαν περίπου 750.000 βλήματα τα οποία παρείχαν περίπου 300 τόνους καρκινογόνων υλικών.
 Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανακοίνωσε ότι μετά από τρία χρόνια διαπραγματεύσεων , η Σερβία επιλέχτηκε για την κατασκευή του πρώτου εργοστασίου του Ιαπωνικού Ομίλου Ελαστικών «Toyo»στην Ευρώπη . 
Η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Σερβίας ανακοίνωσε ότι η αξία των άμεσων ξένων επενδύσεων στη Σερβία ανήλθε το πρώτο εξάμηνο σε 3 δις, ευρώ. Στο «ουδέτερο έδαφος» της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Βελιγραδίου έγινε χθες κεκλεισμένων των θυρών, η πρώτη διαβούλευση του Υπουργού Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, με χαμηλόβαθμούς εκπροσώπου των Κομμάτων με θέμα τις προσεχείς εκλογές.

 Στο Βουκουρέστι, ο πρόεδρος Γιοχάνις συγκάλεσε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (CSAT) και έβγαλε ένα προεκλογικό λόγο , λέγοντας ότι «οι κυβερνήσεις έχουν γεμίσει τη χώρα με ανίκανους υπαλλήλους και η διαφθορά καταστρέφει το κράτος». 
Ο Υπουργός Εσωτερικών Νικολάε Μόγκα λίγες μέρες μετά τον διορισμό του, παραιτήθηκε υπό την πίεση του «πεζοδρομίου» και των καναλιών, για την υπόθεση της δεκαπεντάχρονης πριν βιαστεί και δολοφονηθεί κάλεσε το «112 «, αλλά η αστυνομία, δεν «διακτινίστηκε» στον τόπο του εγκλήματος «για να προλάβει».

 Στην Σόφια ανακοινώθηκε ότι Βούλγαρος Πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ θα επισκεφτεί τη Βόρεια την 1η Αυγούστου, και μαζί με τον Ζόραν Ζάεφ θα να κάνουν τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τον συνταγματάρχη Καβαρνάλιεφ στην Δοϊράνη και την επομένη θα «προσκυνήσουν» μαζί τον τάφο του (βούλγαρου) Γκότσε Ντέλτσεφ.

Στο Σεράγεβο, η κοινοπραξία «Σεφίκ Τζαφέροβιτς και βοηθός», ήταν έξω φρενών με την δήλωση της Προέδρου της Κροατίας, ότι η Βοσνία Ερζεγοβίνη είναι ασταθής χώρα, υπό τον έλεγχο του ριζοσπαστικού Ισλάμ, και ότι ,«ορισμένοι στο Σεράγεβο συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις». Ο Τζαφέροβιτς ζήτησε από την Πρόεδρο της Κροατίας , να αποδείξει τις «άθλιες κατηγορίες» της, και ο Τζαφέροβιτς Νο2, (Ζέλικο Κόμσιτς), είπε ότι η Πρόεδρος της Κροατίας συνέχισε την προπαγάνδα.
 Στη Μπάνια Λούκα, ο Μίλοραντ Ντόντικ συναντήθηκε με τον ηγέτη του DNS Μάρκο Πάβιτς, για τον οποίο υπάρχουν φόβοι ότι σχεδιάζει να προσχωρήσει στη Συμμαχία Ιζετμπέκοβιτς, Κόμσιτς, Σάροβιτς. Ο Ντόντικ, τόνισε ότι ο Μπακίρ Ιζετμπέκοβιτς φταίει , για τον μη σχηματισμό κυβέρνησης, στο επίπεδο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

 Στα Τίρανα, o Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, συγκάλεσε συνέντευξη τύπου και είπε ότι «λόγω της βαθιάς πολιτικής κρίσης δεν υπάρχει καμία πιθανότητα έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, και τόνισε ότι «η λύση βρίσκεται στις εκλογές στις 13 Οκτωβρίου». 
Παράλληλα , το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαγόρευσε την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες του δήμαρχου Δυρραχίου Βανκούβερ Ντράκο για συμμετοχή σε δωροδοκίες μεγάλης κλίμακας. Η απαγόρευση περιλαμβάνει επίσης τη σύζυγό του το γιος του και την κόρη του. «Η σημερινή απόφαση στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πλήρως δεσμευμένες στην καταπολέμηση της διαφθοράς σε όλο τον κόσμο», ανέφερε η δήλωση της αμερικανικής πρεσβείας.

 Στην Πρίστινα, ο Χασίμ Θάτσι άρχισε διαβουλεύσεις με «δευτεροκλασάτους» και «τριτοκλασάτους», επειδή δεν βιάζεται, ενώ ο αρχηγός του PDK Κάντρι Βέσελι, απέρριψε την πρόσκληση του Χαραντινάι για συνάντηση της «τριανδρίας» των τέως ΟΥΤΣΕΚΑΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου