Μαΐου 31, 2019

Ο Θάτσι δεν θέλει μια Ρεπούμπλικα Σερπσκα στο Κόσσοβο

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Έξι Σέρβοι, που συνελήφθησαν από τις ειδικές δυνάμεις του Κοσσυφοπέδιου στο Ζούμπιν Πότοκ την Τρίτη, νοσηλεύονται στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα λόγω των τραυματισμών που υπέστησαν κατά την επιχείρηση. 
Η εισαγγελία της Πρίστινα  ανακοίνωσε ότι η ποινική έρευνα σε βάρος των έξι συνεχίζεται. 

ΖΟΥΜΠΙΝ ΠΟΤΟΚ . Με εντάλματα  της εισαγγελίας της Πρίστινα συνελήφθησαν δύο ακόμη αστυνομικοί σερβικής ιθαγένειας .Αυτές τις συλλήψεις, σε αντίθεση με την Τρίτη, δεν τις έκαναν οι ειδικές δυνάμεις αλλά άνδρες από την Μιτροβίτσα και έγιναν χωρίς επεισόδια.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ . Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι δήλωσε, δεν θα επιτρέψει την ίδρυση της κοινότητας των Σερβικών Δήμων , διότι, όπως είπε, αυτό θα σήμαινε το σχηματισμό της Σερβικής Δημοκρατίας στο Κοσσυφοπέδιο. «Είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν συμφώνησα με την ίδρυση της κοινότητας των Σερβικών Δήμων , αλλά οι περιστάσεις έχουν αλλάξει και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτό ως αντάλλαγμα για την ελευθέρωση των θεωρήσεων», είπε.

 ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Το δικαστήριο επέκτεινε την παράταση της κρατήσεως των 19 αστυνομικών που συνελήφθησαν στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο για άλλες 48 ώρες. 
Ο δικαστής στην προκαταρκτική ακρόαση Άρμπεν Χότι είπε ότι η τελική απόφαση δεν ελήφθη λόγω του μεγάλου όγκου της Δικογραφίας.

 ΝΟΒΟ ΜΠΡΝΤΟ. Στο σερβικό χωριό Πρέκοβτσε στο Δήμο Νόβο Μπρντο στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι, ξυλοκοπήθηκε από δύο Αλβανούς από το κοντινό χωριό Μάνταλακ, ο Σρέτζαν Ίβκοβιτς ηλικίας 49 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου