Μαΐου 29, 2019

Κοσσυφοπέδιο και Μετόχι Το «Κράτος Δικαίου» πάταξε τη διαφθορά και την εγκληματικότητα

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Η Αστυνομική Υπηρεσία του Κοσσυφοπεδίου, (KPS) ανακοίνωσε ότι «οι Ειδικές μονάδες της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου αποσύρθηκαν από την βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου», και ότι «στην ευρύτερη περιοχή του Κοσσυφοπεδίου, κατά την ειδική επιχείρηση με εντολή του εισαγγελέα, συνελήφθησαν 32 άτομα που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση τις τελευταίες 30 ημέρες. 
Η επικεφαλής της επιθεώρησης αστυνομίας στην Πρίστινα, Μιράντι Κελμέντι, δήλωσε, οι 19 συλληφθέντες αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και θα κρατηθούν από την αστυνομία για 48 ώρες.
 Η Κελμέντι είπε ότι από τους συλληφθέντες 11 ήταν Σέρβοι, τέσσερις Αλβανοί και τέσσερεις, Βόσνιοι. Οι «ειδικές δυνάμεις» ερεύνησαν 12 τοποθεσίες, και κατέσχεσαν «όπλα, τεχνικό εξοπλισμό και χρήματα». 
Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν και εννέα πολίτες που επιχείρησαν να εμποδίσουν το έργο της αστυνομίας. 
Επίσης συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της τελωνειακής υπηρεσίας του Κοσσυφοπεδίου,
Η KFOR ανακοίνωσε ότι «επιχείρηση της αστυνομίας διεξάγεται σε ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο και δεν στρέφεται εναντίον των Σέρβων» και ότι «η δράση στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου διεξάγεται στο πλαίσιο της καταπολέμησης της εγκληματικότητας». 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση «ζήτησε από την Πρίστινα και το Βελιγράδι να απόσχουν από κάθε ενέργεια που θα κλιμακώσει την κατάσταση» Η Εκπρόσωπος τύπου της Υπάτης , Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, δήλωσε ότι «Η ΕΕ υποστηρίζει σθεναρά το κράτος δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του τεκμηρίου της αθωότητας», και συμπλήρωσε ότι «οι αστυνομικές επιχειρήσεις πρέπει να ενθαρρύνουν όλες τις κοινότητες να έχουν πίστη στο κράτος δικαίου. Η Κοτσίγιαντσιτς σημείωσε ότι «οι χθεσινές πράξεις πρέπει δεν ενισχύουν και αποδυναμώνουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την κανονικοποίηση». Η δήλωση της ΕΕ ανέφερε ακόμα ότι «πιστεύει ακράδαντα σχετικά με το γεγονός ότι η περισσότερη αστυνομική και δικαστική συνεργασία είναι απαραίτητη» και ότι « όλες οι πλευρές πρέπει να συμμορφώνονται πλήρως με τη συμφωνία των Βρυξελλών».
 Όταν τα σερβικά Μίγκ παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Κοσσυφοπεδίου ο Χασίμ Θάτσι Δήλωσε ότι « ήταν λαϊκιστική αντίδραση για εσωτερική χρήση». 
Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, είπε ακόμα: «Ο Πρόεδρος της Σερβίας γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να μπει στο Κοσσυφοπέδιο. Είναι κάτι αδύνατο και αδιανόητο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου