Απριλίου 27, 2019

Βούτσιτς: Μετά το Πεκίνο στο Βερολίνο

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς συναντήθηκε στο Πεκίνο για 16η φορά με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, και συζήτησαν για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι και τη συνέχιση της οικονομικής και στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας. 
Ο Πρόεδρος Βούτσιτς, δήλωσε ότι η θέση της Σερβίας στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής στο Βερολίνο στις 29 Απριλίου, δεν θα είναι εύκολη, αλλά μετά τις συνομιλίες του με τους προέδρους της Κίνας και της Ρωσίας, στο Πεκίνο, η θέση του Βελιγραδίου κατέστη ισχυρότερη.
Ο Ρώσος πρεσβευτής στη Σερβία Αλεξάντρ Τσεπούριν δήλωσε ότι ο διάλογος Βελιγραδίου-Πρίστινας βρίσκεται «σε κώμα» εδώ και έξι μήνες λόγω των προκλητικών ενεργειών των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, και τόνισε ότι η συνάντηση της Παρασκευής μεταξύ των Προέδρων της Σερβίας και της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να στηρίζει έντονα τις δίκαιες ενέργειες του Βελιγραδίου . 
Ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν δήλωσε ότι ο κύριος στόχος της συνάντησης στο Βερολίνο στις 29 Απριλίου, που διοργανώνεται από τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλία θα πρέπει να είναι μια λύση για το διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου