Απριλίου 30, 2019

Η Μεγάλη Αλβανία στην ΕΕ

Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, Λουλζίμ Μπάσα είναι πεπεισμένος ότι όλοι οι Αλβανοί που ζουν στα Δυτικά Βαλκάνια κάποια μέρα θα είναι μαζί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Μπάσα σε συνέντευξη στη σλοβενική εφημερίδα «Ντέλο» είπε ότι « Η Αλβανία θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχουν επίσης πανομοιότυπες φιλοδοξίες της Βόρειας Μακεδονίας, του Κοσσυφοπέδιου, του Μαυροβούνιου και της Σερβίας. 
Γι 'αυτό και είμαι πεπεισμένος ότι όλοι οι Αλβανοί από τις πέντε αυτές χώρες θα είναι μια μέρα μαζί ως μέλη της ΕΕ». Όταν ρωτήθηκε για τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, είπε ότι η απάντηση είναι πολύ απλή . 
«Θέλουμε ελεύθερες εκλογές, κράτος δικαίου και ισότητα όλων μπροστά στη δικαιοσύνη. Τριάντα χρόνια μετά την πτώση του κομμουνισμού, οι άνθρωποι βλέπουν ότι η Αλβανία βρίσκεται σε ομηρία και αυτή τη φορά, όχι λόγω της ιδεολογικής τυραννίας, αλλά λόγω του αυταρχικού κράτους», είπε ο Μπάσα και πρόσθεσε ότι η Αλβανία είναι σήμερα σε πολιτικό σταυροδρόμι αλλά θα απελευθερωθεί από την απολυταρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου