Μαρτίου 21, 2019

Αλβανία. Ο Μέτα φοβάται για ΝΑΤΟικό πραξικόπημα

ΤΙΡΑΝΑ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα από το Πόγραδετς δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να παραιτηθεί για να βρεθεί μι απολιτική λύση στην κρίση και κάλεσε τον Εντι Ράμα να κάνει το ίδιο. «Καλώ τους πάντες να μην θυσιάσουμε τη χώρα για τις θέσεις τους και τις φιλοδοξίες τους. 
Αν και δεν έχω καμία ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση και παρόλο που έχω κάνει προσπάθειες να αποφύγουμε μια τέτοια κρίση, είμαι έτοιμος να παραιτηθώ για να βρεθεί μια πολιτική λύση, η οποία αποκαθιστά τη συνταγματική, θεσμική, πολιτική και δημοκρατική ομαλότητα στη χώρα», είπε ο Μέτα, που εξέφρασε την ανησυχία του για στρατιωτικό πραξικόπημα. 

ΤΙΡΑΝΑ. Η ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ενσωμάτωσης Μόνικα Κρουεμάντι δήλωσε ότι ενώ η πολιτική συζήτηση εστιάζεται στη μη λειτουργία του συνταγματικού και του ανώτατου δικαστήριο και στην κατάργηση της διάκρισης των Εξουσιών , «η οικονομική κατάσταση των Αλβανών πολιτών είναι άθλια , και η χώρα βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση».
 Η κ. Κρουεμάντι δήλωσε ότι το 90% των πολιτών βρίσκονται σε οικονομική κρίση, και ότι το 90% από αυτούς θέλουν να φύγουν από την Αλβανία», εξαιτίας του γεγονότος ότι «η κυβέρνηση κλέβει τα χρήματά τους». «Μιλάμε για ένα κράτος σε αιχμαλωσία. Το 90% των Αλβανών αδυνατούν να θρέψουν τα παιδιά τους. Το 90% δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει τους γονείς του. 
Το 90% δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα και το λογαριασμό ύδρευσης», είπε, και τόνισε ότι «πέντε άτομα παίρνουν τα χρήματα των Αλβανών και τα βάζουν στις τσέπες τους», και πρόσθεσε ότι είναι αδύνατο να συμμετάσχει στις εκλογές, «χωρίς διεθνείς εγγυήσεις ότι θα είναι ελεύθερες και δίκαιες». 

ΤΙΡΑΝΑ. Ο ηγέτης του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βαγγέλης Ντούλες δήλωσε ότι δεν γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των εθνοτικών μειονοτήτων στην Αλβανία, και υπογράμμισε , ότι αυτό επιβεβαιώνεται στην τελευταία έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου