Νοεμβρίου 29, 2018

Ξαφνικά στα 100 χρόνια της Μικρής ανέκυψε η Μεγάλη Ρουμανία

Δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 15-17 Νοεμβρίου και που παρουσιάστηκε χθες έδειξε ότι το 59% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την Ένωση της Ρουμανίας με τη Μολδαβία. Οι «αντίθετοι» είναι στο 27%. Η ίδια δημοσκόπηση κατέγραψε ότι το 85% «είναι υπερήφανοι που είναι Ρουμάνοι». Στο ερώτημα ποιος είναι ο καλύτερος γείτονας το 49% απάντησε η Ουγγαρία και το 31% δήλωσε ότι η Ρουμανία πρέπει αν έχει τις καλύτερες σχέσεις με την Ουγγαρία. Το 27% διάλεξε τη Μολδαβία. 

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Το Κοινοβούλιο σε πανηγυρική συνεδρίαση τίμησε το 100 χρόνια από την δημιουργία της σύγχρονης Ρουμανίας.
 Ο πρόεδρος Γιοχάνις είπε ότι το πιο σημαντικό επίτευγμα των Ρουμάνων ήταν η δημιουργία τους κράτους τους και έθεσε το ερώτημα προς τους πολιτικούς ότι υπόσχονται πολλά στο λαό αλλού του δίνουν λίγα. 
Ο πρόεδρος της Γερουσίας Ταριτσεάνου είπε ότι ο πατριωτισμός δεν είναι εορταστικός ή εποχιακός αλλά εθνική επιλογή και ότι η 1η Δεκεμβρίου δεν είναι μόνον η ημέρα της Εθνικής Ολοκλήρωσης των Ρουμάνων σε ένα κράτος, αλλά είναι επίσης η ημέρα που θα πρέπει να τιμάται και η αντιπροσωπευτική δημοκρατία. 
Η πρωθυπουργός κα Ντάντσιλα είπε ότι η επέτειος πρέπει να ενώνει , γύρω από τους σημαντικούς στόχους. «Ήρθα σήμερα στο Κοινοβούλιο στην πανηγυρική συνεδρίαση προς τιμήν της Ένωσης , με ένα μήνυμα ειρήνης και ενότητας προς όλους τους Ρουμάνους. Ο εορτασμός τη εκατονταετηρίδας μας δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε τα έργα των πρόγονων μας, τις αξίες, τις αρχές και την πίστη ότι ενωμένοι οι Ρουμάνοι μπορούν αν επιτύχουν και να αποτίσουμε φόρο τιμής στις ηρωικές πράξεις εκείνων που θυσίασαν τη ζωή τους για τους Ρουμάνους της Μεγάλης Ρουμανίας», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου