Σεπτεμβρίου 26, 2018

Βοσνία και Ερζεγοβίνη: Ο γιός του Ιβανιτς ζει και εργάζεται στο Λονδίνο , ο Βούκοτα ήταν λιποτάκτης και ο Φαχρουντίν, προηγείται στους μουσουλμάνους

Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ μαζί με την πρωθυπουργό Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς έκαναν προεκλογική περιοδεία στη Σρεμπρένιτσα. 
Ο υποψήφιος του συνασπισμού SNSD-DNS-SP για την Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης είπε ότι οι αντίπαλοι του «είναι τελείως ανήθικοι» και ότι είναι εντελώς γελοίο να ακούει τον Μλάντεν Ιβάνιτς να υπόσχεται το παραμύθι ότι «θα κρατήσει τους νέους στον τόπο τους», «ενώ ο γιος του ζει και εργάζεται στο Λονδίνο», «και τον Βούκοτα Γκοβεντάριτσα να μιλάει για πατριωτισμό ενώ είχε κηρυχτεί λιποτάκτης, τον καιρό του πολέμου». 
Ο Ντόντικ, τόνισε ότι θέλει όλος ο κόσμος να μάθει την αλήθεια για τα γεγονότα στη Σρεμπρένιτσα και ότι δεν θα προστατέψει κανέναν που διέπραξε ένα έγκλημα, σε αντίθεση με τις αρχές της Βοσνίας Ερζεγοβίνης που προστατεύουν το πρώην διοικητής των μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα, Νάσερ Όριτς, και άλλους που δολοφονούσαν και εκτελούσαν Σέρβους. 
Ο Πρόεδρος Ντόντικ, κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις στη ν Βοσνία Ερζεγοβίνη και όλους τους υποψηφίους «να απαρνηθούν τις ξένες υπηρεσίες» που οδήγησαν τη χώρα στην κατάσταση του να είναι σήμερα και που εμποδίζουν την πρόοδο της, και τόνισε ότι έθεσε υποψηφιότητα για την Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης με στόχο να εκπροσωπεί τα συμφέροντα του σερβικού λαού και της Σερβικής Δημοκρατίας και να αποτρέψει τη λήψη αποφάσεων εναντίον των Σέρβων και όχι προκειμένου να αποσταθεροποιήσει τη Βοσνία Ερζεγοβίνη.
 Ο Πρόεδρος Ντόντικ είπε ότι οι εκλογές θα είναι δίκαιες και σωστές και ότι η σπέκουλα ορισμένων για ακύρωση των εκλογών από τη διεθνή Κοινότητα θα πέσει στο κενό, αλλά τόνισε ότι, «έρχονται πολύ δύσκολες μέρες μέχρι τις εκλογές» θυμίζοντας τις δηλώσεις Βούτσιτς ότι είναι εν γνώσει της παρέμβασης των πρεσβειών στις εκλογές στη Σερβική Δημοκρατία .

 Η Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς τόνισε ότι είναι υποκριτικό εκ μέρους του Μλάντεν Ιβάνιτς, να καλεί τη Σερβία να μην αναμιγνύεται στις εκλογές της Βοσνίας Ερζεγοβίνης , ενώ συνεργάζεται με τους Βρετανούς που κάνουν άμεση παρέμβαση στις εκλογές και που έχουν εγκαταστήσει Κέντρο Επιχειρήσεων στη Μπάνια Λούκα.
 Η κ. Τσβιγιάνοβιτς όσον αφορά στην ανάμιξη των δυτικών δυνάμεων στις εκλογές της Σέρπσκα, είπε ότι «οι ξένοι δεν θέλουν οι άνθρωποι να σκέφτονται για τους εαυτούς τους και η Σερβική Δημοκρατίας της Σέρπσκα είναι σε θέση να αποφασίσει για τον εαυτό της και θέλουν αδύναμες κυβερνήσεις και αστάθεια». 

Ο Αντιπρόεδρος των SNSD, Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς, είπε στην Μπάνια Λούκα ότι είναι σημαντικό το ότι ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς επιβεβαίωσε ότι οι ξένες δυνάμεις επεμβαίνουν απροκάλυπτα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενάντια στο λαϊκό ρεύμα, και εργαζόμενες εναντίον των Αρχών της Σερβικής Δημοκρατίας . Ο πολιτικός αναλυτής , Ντράγκομιρ Αντζέλκοβιτς , είπε οτι είναι προφανές ότι «η περίοδος μέχρι τις κάλπες θα είναι δύσκολη», επειδή, «τα Ατλαντικά Κέντρα εξουσίας» «εκνευρίζονται επειδή είναι αποφασισμένοι οι αγαπημένοι τους να κερδίσουν».
 Οι εφημερίδες που υποστηρίζουν τη Συμμαχία του Ντόντικ έγραψαν ότι οι πολιτικοί αντιπάλοι του Ντόντικ επικουρούμενοι από ξένους παράγοντες, κυρίως από την Βρετανική ΜΙ6 ετοιμάζουν «μαζικές διαμαρτυρίες», «οχλοκρατία» και «επεισόδια» για να τον αποτρέψουν την νίκη του στις εκλογές της 7ης Οκτωβρίου ή για να ακυρωθούν οι εκλογές από τη διεθνή Κοινότητα.

 Ο Γενικός Γραμματέας της προεδρίας της Σερπσκα, Σίνισα Κάραν, είπε ότι «ένα μέρος της διεθνούς κοινότητας παρεμβαίνει άμεσα όχι μόνο στις εκλογές, αλλά στον σχεδιασμό της Βοσνιας Ερζεγοβίνης με σκοπό τη δημιουργία ενιαίου Κράτους». 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο στρατηγός Ράτκο Μλάντιτς, έστειλε μήνυμα από τη Φυλακή και κάλεσε τους Σέρβους να υπερασπιστούν «πάση θυσία», με την ψήφο τους την Σερπσκα διότι « τα θεμέλια καθαγιάστηκαν με τις ψυχές 30.000 εκλεκτών γιων και θυγατέρων του Σερβικού Έθνους» . Ο πρόεδρος της Ένωσης των Αποστράτων Μαχητών , Μίλοβαν Μιλουτίνοβιτς, δήλωσε ότι ο διεθνής παράγοντας εμπλέκεται στην εκλογική διαδικασία, και κάλεσε τους πολίτες, «να ψηφίσουν για τις δυνάμεις που απέδειξαν ότι πάλεψαν και παλεύουν για την Σέρπσκα». 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο 5000 ΒΑΜ στον υποψήφιο της Συμμαχίας για τη Νίκη Βούκοτα Γκοβενταρίτσα, για ρητορική μίσους. Δημοσκόπηση του Ερευνητικού Κέντρου Πολιτικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Μόσταρ έδειξε ότι ο υποψήφιος της Ένωσης για ένα Καλύτερο Μέλλον, (SBB), Φαχρουντίν Ράντοντσιτς , απολαμβάνει την υψηλότερη υποστήριξη στο μουσουλμανικό εκλογικό σώμα. Ο συνήγορος του πολίτη έκανε έκκληση προς τους πολιτικούς παράγοντες να μην εκμεταλλεύονται τα παιδιά για την προεκλογική εκστρατεία , τονίζοντας ότι η απαγόρευση της εκμετάλλευσης των παιδιών θα πρέπει να ρυθμίζεται από τον εκλογικό νόμο. Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιγκόρ Τσρνάντακ κατά την πρώτη ημέρα του στη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι η Βοσνία Ερζεγοβίνη παραμένει προσηλωμένη στην πλήρη ένταξη στην ΕΕ, για την οποία υπάρχει ευρεία συναίνεση. Ο υπουργός ασφάλειας Ντράγκαν Μέτκιτς είπε ότι ο αριθμός των παράνομων μεταναστών είναι «δραστικά μειωμένος» και ότι πλέον υπάρχουν μεταξύ των 1.500 και 2.000 μεταναστών στη χώρα αυτή τη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου