Σεπτεμβρίου 21, 2018

Βουλγαρία: Τελικά εγινε ο ανασχηματισμός

ΣΟΦΙΑ. Μετά από πολύωρη συζήτηση η βουλγάρικη Βουλή ενέκρινε τις αλλαγές στο Υπουργικό Συμβούλιο που πρότεινε ο πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοβ ο οποίος όμως έλλειπε γιατί συμμετείχε στην συνάντηση των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ στο Σάλτσμπουργκ. Γι’ αυτό οι υποψηφιότητες των νέων υπουργών παρουσιάστηκαν από τον αντιπρόεδρο Τομισλάβ Ντόντσεβ. 
Οι βουλευτές ψήφισαν τον Μλαντέν Μαρίνοβ για υπουργό Εσωτερικών , τον Ρόσεν Ζελιάσκοβ για υπουργό Μεταφορών και την Πέτια Αβράμοβα για υπουργό Δημοσίων Έργων .
 Κατά τις συζητήσεις  εκφράστηκαν οι επικρίσεις των βουλευτών του Βουλγάρικου Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Κινήματος για Δικαιώματα και Ελευθερίες, που δήλωσαν πως η αλλαγή των υπουργών δεν θα οδηγήσει στην απαιτούμενη πολιτική αλλαγή και ζήτησαν παραίτηση της κυβέρνησης και πρόωρες εκλογές.

 Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Βουλγαρία Έρικ Ρούμπιν επισκέφθηκε τα Γραφεία του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών και συναντήθηκε με τον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος Αχμέτ Ντογκάν και με τον πρόεδρο Μουσταφά Καρανταγί. Η συνάντηση ήταν η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Αχμέτ Ντογκάν έπειτα από πολύ χρόνο.

 Ο Πρόεδρος Ράντεφ παρενέβη στην υπόθεση της Ουγγαρίας και δήλωσε ότι «η απομόνωση» και το «η φίμωση » , δεν είναι ευρωπαϊκές αρχές και υποσκάπτουν το κύρος της ΕΕ». Ο κύριος Ράντεβ συμπλήρωσε πως το θέμα είναι περίπλοκο και έχει πολλές κατευθύνσεις ενώ η πολιτική της Ουγγαρίας πρέπει να μελετηθεί στο σύνολό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου