Σεπτεμβρίου 22, 2018

Ρουμανία. Ο Ντραγκνέα κέρδισε τη μάχη με την ομάδα της Δημάρχου και θα συνεχίσει την πάλη για τη διάλυση του βαθέως κράτους

Μετά από 8 ώρες ομιλιών έγινε η ψηφοφορία. Από τα 64 μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου στην Κεντρική Επιτροπή, οι 56 ψήφισαν υπέρ της Παραμονής του Ντραγκνέα στην Προεδρία του Κόμματος και 8 εναντίον του. 
Η δήμαρχος Βουκουρεστίου Γκαμπριέλα Φιρέα αποχωρώντας από τη συνεδρίαση, είπε ότι από τα 10 σημεία της επιστολής της, μόνο το ένα σημείο είχε τεθεί σε ψηφοφορία, και ότι η ψηφοφορία ήταν 10 υπέρ , 39 κατά και μία αποχή. 

Ο Ντραγκνέα μετά τη νίκη του, είπε στους δημοσιογράφους:«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το PSD θα γίνει ένα εργαλείο στην υπηρεσία του μισητού σύστηματος. Στην Κεντρική Επιτροπή είπα ότι, για όσο διάστημα είμαι Πρόεδρος θα κάνω το καλύτερό που μπορώ για να διαλύσω το απεχθές αυτό σύστημα» .
Ο Ντραγκνέα υπογράμμισε. ότι Επιτροπή συζήτησε το για το διάταγμα σχετικά με την αμνηστία και τη χάρη, και ότι στην ομιλία του, είπε στα μέλη της Επιτροπής ότι, «προσωπικά» «δεν τον ενδιαφέρει το διάταγμα έκτακτης ανάγκης για την αμνηστία», και τόνισε ότι οι συζητήσεις αυτές προκαλούνται από αυτούς έχουν ανακατευτεί «με τα μυστικά πρωτόκολλα» και «το παράνομα συγκεντρωθέντα αποδεικτικά στοιχεία». 
Ο Ντραγκνέα είπε ότι η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε να ανασταλούν όλες οι εσωκομματικές εκλογές ως το δημοψήφισμα της 7ης Οκτωβρίου και ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θα συζητηθεί μετά τις 7 Οκτωβρίου και εξήγησε ότι από κάποιους ζητήθηκε η διαγραφή της Φιρεα από το Κόμμα και ότι ο ίδιος αρνηθεί να τη βάλει σε ψηφοφορία επειδή, «μετά τη συνεδρίαση πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το καλύτερο για μας είναι να κάνουμε ό, τι υποσχεθήκαμε κατά τη διάρκεια των εκλογών. Δεν θέλω τα πράγματα που ωθούνται στα άκρα. Ελπίζω ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα». 
Ο Ντραγκνέα επαίνεσε την πρωθυπουργό Βιόριτσα Ντάντσιλα ως μια «πιστή στο Κόμμα και τίμια γυναίκα», της οποίας «η ανησυχία είναι να διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία». «Έχει την πλήρη υποστήριξή τη δική μου και του κόμματος είπε», είπε. Όσο για την τελευταία φωτογραφία που δημοσίευσε Βίκτορ Πόντα, ο Ντραγκνέα είπε ότι «το «καρφί» ο Πόντα διόρισε την Κοβέσι και εμείς τη διώξαμε».
 Η ηττηθείσα δήμαρχος Βουκουρεστίου δήλωσε ότι αυτή και η ομάδα της δεν θα προσπαθήσουν να ρίξουν την κυβέρνηση του PSD.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου