Αυγούστου 28, 2018

Τέσσερεις πρωθυπουργοί έστησαν τον χασισέμπορο

ΔΥΡΡΑΧΙΟ. Στο Δυρράχιο, ο χασισέμπορος Ράμα φιλοξένησε την άτυπη σύνοδο των πρωθυπουργών των 6 χωρών των Δυτικών Βαλκανίων για την περιφερειακή οικονομική ολοκλήρωση, αλλά από τους έξι  πήγαν μόνο τρείς και έλλειπε λόγω πένθους και ο Μπόικο. Πήγε πάντως ο καλός πελάτης Κατρούγκαλος.
Το φόρουμ ,συζήτησε για μια κοινή πλατφόρμα Στρατηγικής για την δημιουργία του περιφερειακού οικονομικού χώρου. Στη συνεδρίαση δεν παρέστησαν οι πρωθυπουργοί της Σερβίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και ο Ζάεφ. 
Την προσοχή απέσπασαν ο Χαραντινάι, που δήλωσε ότι «έχει δεσμευθεί να διατηρήσει τα σημερινά σύνορα του Κοσσυφοπεδίου και ότι δεν υπάρχει ανάγκη για δημιουργικότητα στη χάραξη των συνόρων». Ο Χαραντινάι είπε ότι «το Κοσσυφοπέδιο έχει τα (Γιουγκοσλαβικά) σύνορά του, με την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, την Μακεδονία και τη Σερβία».
Ο Επίτροπος Χαν κέρδισε μια θέση στα δελτία ειδήσεων στα Σκόπια. επειδή δήλωσε ότι οι Πολίτες της «Μακεδονίας» πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να ενταχθούν στην ΕΕ ή να επιστρέψουν στην απομόνωση» και ότι «τα πάντα είναι στα χέρια των Μακεδόνων πολιτών». Φρεσκάρισε και τη ν «απειλή προς το Βελιγράδι» λέγοντας ότι « η ΕΕ δεν θα δεχθεί κανένα νέο μέλος το οποίο προηγουμένως δεν θα κατορθώσει να επιλύσει τις διμερείς του διενέξεις». 
Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς είπε στην δική του τηλεόραση ότι «δεν πρέπει να ανοίγονται συνομιλίες σχετικά με νέες υποχρεώσεις, έως ότου εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις, που έχουν ήδη αναληφθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου