Αυγούστου 27, 2018

Οι σκοπιανοί στο δρόμο για τη δημοσκόπηση με Κάλπη

Άσχημα τα νέα για το συμβουλευτικό δημοψήφισμα του Ζάεφ . Από τους 87.000 μετανάστες της Βόρειας, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, κατέθεσαν δήλωση ότι θα ψηφίσουν στις κατά τόπους διπλωματικές και προξενικές αρχές για το συμβουλευτικό δημοψήφισμα στις 30 Σεπτεμβρίου, μόνο 2,755. Λιγότεροι από 4%. 

Το VMRO-DPMNE έκανε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση το Σαββατοκύριακο ξεκινώντας από τις 800.000 ευρώ για καφέδες που προβλέπουν τα έξοδα των υπουργικών Γραφείων μέχρι την υπουργό Εργασίας Μίλα Τσαρόφσκα, «η οποία είναι η πιο ανίκανη και πρέπει να παραιτηθεί». 
Η Τσαρόφσκα με συνέντευξη της στην Τηλεόραση είπε ότι , «κατά τη γνώμη της», «το όριο συνταξιοδότησης δεν θα πρέπει να μετατοπιστεί στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης για την επίλυση του χρηματοπιστωτικού ελλείμματος του ταμείου Συντάξεων». 
Στον τομέα των «σκανδάλων» βρέθηκαν δυο εταιρείες που ιδρύθηκαν τον Ιούνιο, στην ίδια διεύθυνση και οι οποίες κέρδισαν διαγωνισμούς αξίας 200.000 ευρώ για την κατασκευή ηλεκτρονικών καρτών και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Το VMRO-DPMNE είπε ότι η SDSM «πραγματοποιεί μαζική ληστεία των χρημάτων των πολιτών», και ότι χρησιμοποιεί το δημοψήφισμα για να καλύψει το έγκλημα».
 Ο Μιτσκόσκι ανακοίνωσε ότι το κόμμα του παραιτείται από τη χρηματοδότηση της εκστρατείας για το δημοψήφισμα και κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να εγκαταλείψουν τα κεφάλαια για την εκστρατεία για το δημοψήφισμα, ακολουθώντας το παράδειγμα του κόμματός του. « Το VMRO-DPMNE διέθεσε τα χρήματα στην κατασκευή γυμνασίου στο Τέτοβο». 
Ο πρώην υπουργός εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής του ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην εκστρατεία υποστηρίζοντας το Μποϋκοτάζ και ζήτησε να του δοθούν τα 11.000 ευρώ αλλά ο Τζαφερι απάντησε ότι η Βουλή θα τα δώσει στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα για να του αγοράσει χρόνο. 
Το VMRO-DPMNE, δήλωσε ακόμα ότι , το «όνομα του κράτους, η εθνική ταυτότητα και η γλώσσα δεν είναι εμπόδιο για την ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ», ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες είπαν ότι « το VMRO-DPMNE, είναι το πλουσιότερο κόμμα στην Ευρώπη», ότι, «είναι το σύμβολο της διαφθοράς του εγκλήματος και του ψεύδους», και ότι «αγωνίζεται προκειμένου να μην δώσει μια απάντηση στο πιο σημαντικό ερώτημα σχετικά με το μέλλον της Μακεδονίας».
 Η Συμμαχία για τους Αλβανούς ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα ότι χρειάζεται μια νέα εσωτερική συμφωνία μεταξύ Μακεδόνων και Αλβανών και ότι είναι απαραίτητες οι συνταγματικές αλλαγές . 
Η Συμμαχία για τους Αλβανούς τόνισε ότι εχει πολλά να πει σχετικά με τη συμφωνία που επετεύχθη με την Ελλάδα και ότι συνέχεται η τάση παραμέλησης των Αλβανών από το κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου