Αυγούστου 27, 2018

Επί τροχάδην

ΒΙΕΝΝΗ . Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπέδιου, Χασίμ Θάτσι δήλωσε στην αυστριακή «Standard», ότι «η Γιουγκοσλαβία δεν υπάρχει πια» και «δεν θέλει να είναι όμηρος των ορίων που καθορίζονταν από τη Γιουγκοσλαβία του Τίτο» . 
Ο Θάστι είπε ότι το Κόσσοβο θα κρατήσει το «πολυεθνικό πνεύμα», ότι η λύση πρέπει να κρατήσει 200 χρόνια. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο επικεφαλής του γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι Μάρκο Τζούριτς είπε ότι στις 9 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος Βούτσιτς θα επισκεφθείτε μέρη στο Κοσσυφοπέδιο όπου κανένας Σέρβος πρόεδρος έχει μέχρι στιγμής πάει και θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στους Σέρβους που ζουν εκεί ότι 

η Σερβία βρίσκεται δίπλα τους. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η Πρωθυπουργός της Σερβικης Δημοκρατίας Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς δήλωσε ότι οι συνταξιούχοι είναι ψηλά στην λίστα των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, και ανακοίνωσε την απόφαση να χορηγηθεί εφάπαξ βοήθημα σε όλους τους συνταξιούχους. 


ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο δημοσιογράφος Βλαντίμιρ Κοβάτσεβιτς που ασχολέιτε με την υπόθεση του Νταβίντ Νταγκίσεβιτς εμφανίστηκε μόνος του στο νοσοκομείο και δήλωσε ότι τον έδειραν δυο άγνωστοι. Αμέσως οι φίλοι του έκαναν συγκέντρωση.Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ καταδίκσαε απερίφραστα την επίθεση και ζήτησε από την αστυνομία ρίξει φως στην υπόθεση επειγόντως. Ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε από την αστυνομία και τις διωκτικές αρχές να εντοπίσουν τους δράστες και να αποκαλύψουν τα κίνητρα τους όσο το δυνατόν συντομότερα. Η Ενωση των Δημοσιογράφων καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση. Η Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι λήφθηκαν όλα τα ίχνη αποδείξεων από τον τα΄’οπο της επίθεσης όπως την περιέγραψε ο δημοσιογράφος. 


ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Συμβουλεςο του Παρέδρου Ντόντικ Ντράγκαν Καλίνιτς δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ κατά της Σερβικής Δημοκρατίας ήταν μία εγκληματική επιχείρηση εναντίον των Σέρβων που ποτέ δεν πρέπει να ξεχαστεί ή να συγχωρεθεί. Ο Σύλλογος παλαιμάχων της Σερβικής Δημοκρατίας ανακοίνωνε ότι η ημέρα μνήμης των θυμάτων από την επιθετικότητα του ΝΑΤΟ στο Σεράγεβο και την Ρομανία πρέπει να καθιερωθεί μόνιμα ώστε και το τοπικό αλλά και το διεθνές κοινό να ενημερώνεται για τις φρικτές επιπτώσεις των βομβαρδισμών. 


ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.Η αστυνομία του Μαυροβουνίου εχει απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε περισσότερα από 400 άτομα που χαρακτηρίστηκαν ως επικίνδυνα για τη δημόσια και ως επί το πλείστον είναι Σερβοι ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός «Vijesti». 


 ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Η συνολική παραγωγή δασικών προϊόντων της Βοσνίας Ερζεγοβίνης κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018 ήταν κατά 14.83% τοις υψηλότερη από ό, τι την ίδια περίοδο του 2017. 


ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο ηγέτης του Ριζοσπαστικού Κόμματος Βόισλαβ Σέσελι αποκάλυψε ότι εντόπισε σε μια έκθεση των Ολλανδών Κυανοκράνων αναφορές για την παρουσία ανδρών της βρετανικής SAS στη Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995 και υποστήριξε ότι αναμφίβολα συμμετείχαν στις εκτελέσεις που έγιναν εκεί. 

ΣΕΡΆΓΕΒΟ .Ο Μλάντεν Ιβάνιτς ζήτησε η αστυνομία της Σερβικής Δημοκρατίας να βρει γρήγορα αυτούς που χτύπησαν τον Κοβάτσεβιτς προκειμένου να αποφευχθεί η εκμετάλλευση του γεγονότος και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη.

 Τζάκοβιτσα. Περίπου 300 εκτοπισμένοι Σέρβοι δε θα ταξιδέψουν στη γενέτειρά τους στις 28 Αυγούστου, η εκκλησία διότι τα αρμόδια θεσμικά όργανα και η ΚΦΟΡ από δεν εγγυήθηκαν για την ασφάλειά τους, δήλωσε ο εκπρόσωπός τους κ. Στανόγιεβιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου