Αυγούστου 18, 2018

Επί τροχάδην

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. «Αν τα πράγματα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, θα είμαι με τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο στις 9 Σεπτεμβρίου», είπε ο Σέρβος πρόεδρος σε συνέντευξη στην RTS. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Το Βελιγράδι δεν θα εξετάσει κανένα σχέδιο για μια τελική λύση για το Κόσσοβο και το Μετόχι που θα μπορούσε να προτείνουν η Πρίστινα και ο Χασίμ Τάτσι αν πριν οι Αλβανοί δεν εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους να σχηματίσουν την Ένωση των Σερβικών Δήμων. 

ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ. Ο Κοσμήτορας της Σχολής του Νόβι Σαντ, Μίροσλαβ Μπιέγκοβιτς, δήλωσε ότι η μεν Αμερική ενδιαφέρεται για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων, ενώ οι Βρετανοί θέλουν να εμποδίσουν την εκλογή του Μίλοραντ Ντόντικ.

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο μουσουλμάνος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ρασίμ Λιάιτς από το Σάντζακ δήλωσε ότι είναι «απίστευτο» ότι μια «μεγάλη μερίδα» της σερβικής πολιτικής ελίτ προτιμά μια «παγωμένη σύγκρουση» στο Κόσσοβο, αλλά κανείς δεν μιλά για το κόστος μιας τέτοιας σύγκρουσης.

 ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Η Κροατομουσουλμανική Ομοσπονδία σχεδιάζει να δανειστεί 1,6 δισ Μάρκα στα επόμενα τρία χρόνια, έτσι να είναι ισοσκελισμένος ώστε ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η κυβέρνηση της Σερβικής Δημοκρατίας κήρυξε άκυρη την έκθεση της Επιτροπής σχετικά με τα γεγονότα μέσα και γύρω από τη Σρεμπρένιτσα κατά την περίοδο από τις 10 έως τις 19 Ιούλιου 1995.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η κυβέρνηση της Σερβικής Δημοκρατίας απέρριψε ως αντισυνταγματική και παράνομη την προσπάθεια του Υπουργού Ασφαλείας του Ιζετμπέγκοβιτς Ντράγκαν Μετκιτς αλλά και άλλων για να αναπτυχθούν μέλη των αστυνομικών υπηρεσιών της Βοσνίας Εζεγοβίνης στο έδαφος της Σερβικής Δημοκρατίας. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Την παραμονή της θεμελίωσης του Ι.Ν των Αγίων Ρομανώφ οι δρόμοι της Μπάνια Λούκα γέμισαν με τις εικόνες της ρωσικής βασιλικής οικογένειας. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Αφού όλες οι δημοσκοπήσεις στη Σερβική Δημοκρατία δείχνουν ότι ο Μίλοραντ Ντόντικ, η Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς και ο συνασπισμός SNSD-DNS-SP θα κερδίσει στις επερχόμενες εκλογές, η περίφημη συμμαχία για την αλλαγή , η αγγλική πρεσβεία και οι ΜΚΟ του Σόρος έχουν ξεκινήσει εκστρατεία αμφισβήτησς των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου