Ιουλίου 18, 2018

Όλα του γάμου δύσκολα στις Βρυξέλλες

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι συνατήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον Πρόεδρο από την Πρίστινα Χασίμ Θάτσι, και συζήτησαν σχετικά με την πρόοδο του διαλόγου για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

 Ο Σέρβος πρόεδρος είπε μετα τις συνομιλίες; στους δημοσιογράφους ότι οι σημερινές συνομιλίες στις Βρυξέλλες ήταν περίπλοκες και πρόσθεσε ότι οι Αλβανοί προσπάθησαν να πάρουν τα πάντα, ενώ η σερβική πλευρά προσπαθούσε να βρει μια συμβιβαστική λύση. «Τελικά δύο πράγματα που έχουμε συμφωνήσει. Οτι θα συνεχίσουμε να συζητήσουμε για να βρούμε μια συμβιβαστική λύση, και ότι θα διατηρήσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας» Βούτσιτς δήλωσε ο Βούτσιτς, Ερωτηθείς από βαλτό δημοσιογράφο, αν το Βελιγράδι είναι έτοιμο να δεχθεί την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, είπε: «Δεν λειτουργεί έτσι. Πρέπει να καθίσουμε μαζί και να προσπαθήσουν να καταλήξουμε σε συμβιβασμό για πολύ σημαντικά ζητήματα», είπε .

 Ο Πρόεδρος από την Πρίστινα Χασίμ Θάτσι δήλωσε μετά από τη συνάντηση ότι δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός στο θέμα της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου. Ο Θάτσι είπε ότι η σημερινή συνάντηση με τον Βούτσιτς ήταν η πιο δύσκολη τα τελευταία έξι χρόνια, στα οποία συνεχίζεται ο διάλογος Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου