Ιουλίου 31, 2018

Σερβία: Το Κράτος , ο υπόκοσμος, οι Μαυροβούνιοι και οι μυστικές υπηρεσίες

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Οι δικηγορικοί σύλλογοι της Σερβίας και του Βελιγραδίου ανακοίνωσαν αποχή από τα δικαστήρια για μια εβδομάδα λόγω της δολοφονίας του διακεκριμένου συνηγόρου υπεράσπισης Ντράγκοσλαβ Ογκνιάνοβιτς.
 Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι τονίζουν ότι η δολοφονία του Ντράγκοσλαβ Ογκνιάνοβιτς είναι πλήγμα στο δικαστικό σύστημα και το κράτος δικαίου, τόσο στη Σερβία όσο και σε ολόκληρη την περιοχή, και ζητούν η υπόθεση αυτή να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό και να παρέχεται και στους δικηγόρους προστασία όπως γίνεται με τους δικαστές και τους εισαγγελείς. Τα δημοσιεύματα του Τύπου, εμπλέκουν στην δολοφονία την Μαφία του Μαυροβουνίου και τους Αλβανούς, θέτοντας ζήτημα ελέγχου του ασύδοτου υποκόσμου, σε όλο τον χώρο της τέως Γιουγκοσλαβίας, που διαπλέκεται με τις βρετανικές και αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Η Σερβική Ένωση Παλαιών Πολεμιστών ανακοίνωσε ότι ενημέρωσε τις αρχές για τις πληροφορίες που έλαβε για την σχεδιαζόμενη δολοφονία του Προέδρου των Βετεράνων της Σερβικής Δημοκρατίας Ντούσκο Βούκοτιτς προκειμένου να προκληθεί εμφύλια διαμάχη μεταξύ των Σέρβων στη Μπάνια Λούκα και σε μια «επιβεβλημένη» διεθνή παρέμβαση, η οποία με τη σειρά της «θα αποτρέψει τη νίκη του Μίλοραντ Ντόντικ στις γενικές εκλογές».

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δέχθηκε τη σερβική εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης που κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στη Βαρκελώνη για 4η συνεχή και τους συνεχάρη επειδή έδωσαν μεγάλη χαρά στη Σερβία και στους Σέρβους σε όλο τον κόσμο. Η σερβική κυβέρνηση αποφάσισε πριμ 20.000 ευρώ για τους αθλητές που κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης στη Βαρκελώνη. 
Παράλληλα , ο Δήμαρχος Βελιγραδίου Ζόραν Ραντόιτσιτς τίμησε, στο παλιό παλάτι, στο Βελιγράδι, τη νεαρή τενίστρια Όλγα Ντανίλοβιτς , που κέρδισε τον πρώτο «WTA» τίτλο της στα 17 της, και της είπε ότι είναι «το Καμάρι του έθνους».

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τους αγνοουμένους Βέλικο Ονταλόβιτς ζήτησε από τη σερβική κυβέρνηση να δημιουργηθεί ένας ιατροδικαστικός μηχανισμός για να προσδιορίσει την ταυτότητα των 4.000 θυμάτων που βρίσκονται σε σάκους στα νεκροτομεία στο Ζάγκρεμπ, το Σεράγεβο, το Όσιγιεκ, την Μπάνια Λούκα, την Τούζλα, τη Ζένιτσα και την Πρίστινα. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που ερευνά τις συνέπειες από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ το 1999 , Ντάρκο Λάκετιτς δήλωσε ότι η Επιτροπή θα πάει στη Βράνιε στα τέλη Αυγούστου για να διαπιστώσει τα πραγματικά περιστατικά σχετικά με τις επιπτώσεις του απεμπλουτισμένου ουρανίου στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον και είπε ότι ελπίζει η προκαταρκτική έκθεση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2020. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Σερβίας, (NBS) Γιοργοβάνκα Ταμπάκοβιτς δήλωσε ότι έχει ενισχυθεί η σταθερότητα του σερβικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και ότι αναμένει η οικονομική ανάπτυξη το 2018 κι 2019 να αυξηθεί στο 3,5%. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο επικεφαλής του Γραφείου της Σερβικής Κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχια δήλωσε ότι η Σερβία δεν εχει δεχθεί καμιά προσφορά συμβιβαστικής λύσης και ότι συνεχίζει να αγωνίζεται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου