Ιουλίου 01, 2018

Βουλγαρία. Πάνε για την Τρίτη πρόταση Μομφής

ΣΟΦΙΑ. Το Κοινοβούλιο καταψήφισε την πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης του Μπόικο Μπόρισοφ. Η πρόταση κατατέθηκε από 80 βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος λόγω της «αποτυχημένης πολιτικής ασφάλειας». Η πρόταση υποστηρίχθηκε από 104 βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος και του κίνηματος για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες. Εναντίον ψήφισαν 131. Από το ΓΚΕΡΜΠ, του «Ηνωμένους πατριώτες» και το «Βόλια». Ο Μπορίσοφ έλειπε. 
Μετά την ψηφοφορία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΓΚΕΡΜΠ Τσβετάν Τσβετάνοφ, δήλωσε ότι ο λαϊκισμός είναι η μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια, ενώ οι Σοσιαλιστές ανακοίνωσαν ότι ηδη άρχισαν να συντάσσουν την Τρίτη πρόταση μομφής.

ΣΟΦΙΑ. Οι φορολογικές Υπηρεσίες βρήκαν μέσα από διασταυρώσεις 290 άνεργους η άεγους που δαπάνησαν περισσότερα από 50.000 λεβα (25000 ευρώ) και τους ερευνούν φια φοροδιαφυγή επειδή δεν έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις . Το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης έδωσε στη δημοσιότητα σχέδιο νόμου για την επιδότηση των φτωχών νοικοκυρών για την επισκευή των παλιών σοσιαλιστικών σπιτιών και την επιδότηση του επιτοκίου των δανείων από τις τράπεζες. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι το 2030.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου