Ιουλίου 29, 2018

Η Μαφία που κυβερνάει το Μαυροβούνιο θα πουλήσει 2000 διαβατήρια για να μαζέψει 200 εκ ευρώ

Η κυβέρνηση του Μαυροβούνιου αποφάσισε για να ενισχύσει την ανάπτυξη ιδίως στις βορειες υπανάπτυκτες περιοχές να πουλήσει τα επόμενα τρία χρόνια 2.000 υπηκοότητες σε «ξένους επενδυτές» οι οποίοι θα είναι πρόθυμοι να επενδύσουν στη χώρα, ιδίως στα βόρεια. 

Η κυβέρνηση θα εισπράττει προκαταβολικά ένα ποσό έως και 100.000 ευρώ ανά διαβατήριο, και ο επενδυτής θα υπογράφει προγραμματική συμφωνία ότι προτίθεται να επενδύσει 250.000 ευρώ και άνω σε υπανάπτυκτες περιοχές στα βόρεια ή 450.000 ευρώ και άνω στις ανεπτυγμένες περιοχές του κέντρου και του Νότου. Το αντίτιμο από την πώληση. «θα κατατίθεται σε ένα ειδικό ταμείο για την ανάπτυξη των λιγότερο ανεπτυγμένων περιοχών». 

Το νέο  καθεστώς θα αρχίσει από την 1η Οκτωβρίου. 

Το 2010, η κυβέρνηση Τζουκάνοβιτς ανακοίνωσε σχέδια να πουλήσει διαβατήρια σε «διάσημους (μαφιόζους) επιχειρηματίες με καλή φήμη» εάν επένδυαν τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ευρώ, αλλά προσέκρουσε στο ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου και ανέκρουσε πρύμναν.

 Το Σεπτεμβρίου του 2017, η κυβέρνηση εξέδωσε νέο κανονισμό σχετικά με τη χορήγηση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς που επενδύουν στη χώρα. Κάθε αλλοδαπός ο οποίος επενδύει τουλάχιστον 250.000 ευρώ μέσα σε πέντε έτη σε ακίνητη περιουσία ή κρατικά ομολόγα είναι επιλέξιμος για υπηκοότητα.

 Στην πράξη δηλαδή όποιος μαφιόζος αγοράζει πενταετή ομόλογα του Τζουγκάνοβιτς για να ξεπλύνει τα βρώμικα έσοδα του θα παίρνει και διαβατήριο ως Μαυροβούνιος εάν πληρώσει το,  "κάτι τι" του.

 ΤΣΕΤΙΝΙΕ. Η Μητρόπολη του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε ότι οι τάφοι της δυναστείας Πέτροβιτς - Νιέγκος στην Τσετίνιε, βρίσκονται σε αθλία κατάσταση για επτά δεκαετίες, και ότι το Ινστιτούτο Προστασίας Πολιτιστικών Μνημείων απαγορεύει στο Μοναστήρι της Τσετίνιε να τους φροντίζει από το 2008. 

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Οι τουρίστες που διαμένουν στο Μαυροβούνιο έχουν αυτό το καλοκαίρι την δυνατότητα να πάνε ακτοπλοϊκά στο Ντουμπρόβνικ. Το ταξίδι είναι τρεις ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου