Ιουλίου 09, 2018

Ρουμανία. Στις 12 παρά πέντε ο Πρόεδρος Γιοχάνις, πριν τον καθαιρέσουν υπέγραψε την απόλυση της Λάουρας

Η εκπρόσωπος της προεδρίας, Μανταλίνα Ντομπροβόλτσι ανακοίνωσε σήμερα το ότι ο πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις έχει υπογράψει το διάταγμα για την απόλυση Γενικής εισαγγελέως της Διεύθυνση Καταπολέμησης της Διαφθοράς (DNA) Λάουρας Κοντρούτα Κοβέσι σύμφωνα με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. 
Η δήλωση της εκπροσώπου ανέφερε ότι «ο πρόεδρος, θεωρεί ότι η Ρουμανία δεν μπορεί να κάνει βήματα προς τα πίσω σε ότι αφορά στο κράτος δικαίου, και τον σεβασμό του Συντάγματος. Στη Ρουμανία, η καταπολέμηση της διαφθοράς δεν πρέπει να μειωθεί με οποιοδήποτε τρόπο. Αντίθετα, θα πρέπει να συνεχιστεί. Κανένα από τα θεσμικά όργανα που εμπλέκονται στην καταπολέμηση της διαφθοράς δεν θα πρέπει να υπόκεινται σε πιέσεις ή απόπειρες δυσφήμησης» ανέφερε το προεδρικό Μέγαρο. 
Στη Συνέχεια η κα Κοβέσι έδωσε συνέντευξη Τύπου και ανακοίνωσε την αποχώρηση της και προέτρεψε τους εισαγγελείς να μην εγκαταλείψουν καταπολέμησης της διαφθοράς. Η κα Κοβέσι δήλωσε ότι το διάταγμα απόλυσης «δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το νόμο» και ότι , «οι λόγοι που επικαλέστηκε ο υπουργός δικαιοσύνης στην πρόταση απόλυσης εν μέρει δεν είναι πραγματικοί, και εν μέρει, δεν είναι αλήθεια»..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου