Ιουνίου 04, 2018

Ο ευρω-Μπορίσοφ στα Τίρανα.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα απένειμε στον Μπόικο Μπορίσοφ την ανωτάτη διάκριση που μπορεί να απονείμει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, το «Μετάλλιο Ευγνωμοσύνης» για τη συμβολή του στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των κρατών της Δυτικής Βαλκανικής.
 Ο Μπορίσοφ παραλαμβάνοντας το μεταλλείο είπε ότι «όλοι είμαστε ευρωπαίοι». 
«Είμαστε μια μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Τα Βαλκάνια είναι μέρος της Ευρώπης και γι 'αυτό καταβάλλουμε προσπάθειες, αλλά και το έργο της πολιτικής σας ελίτ είναι εξαιρετικά σημαντικό». Ο Μπορίσοφ είπε ακόμα , ότι όσο ταχύτερα αναπτύσσονται και ενώνονται τα βαλκανικά κράτη μέσω της ψηφιακής υποδομής και των μεταφορών, τόσο πιο γρήγορα θα ξεχαστούν οι πόλεμοι στην περιοχή.

Παρών ήταν και ο ευρω- Χαραντινάι από την Πρίστινα.
 Ο Μπόικο Μπορίσοφ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου μετά από αίτηση του Χαραντινάι, στο πλαίσιο της συνάντησης της Διαδικασίας Ακάμπα, για θέματα σχετικά με τα Βαλκάνια. 
Ο Χαραντινάι υπογράμμισε την ηγετική θέση του Μπόικο Μπορίσοφ σε ότι αφορά στην αύξηση της προσοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Δυτικά Βαλκάνια και εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του να βοηθήσει για τη συνέχιση της συνεργασία για την υλοποίηση των βαλκανικών σχεδίων. Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν θέματα που αφορούν στα έργα μεταφορών για την συνδεσιμότητα των βαλκανικών χωρών, με έμφαση στον Διάδρομο №8, που θα συνδέει την Αδριατική με τη Μαύρη Θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου