Ιουνίου 05, 2018

Επί τροχάδην

ΣΚΟΠΙΑ. Ο αλβανός βουλευτής του DUI Αρτάν Γκρούμπι αποκάλυψε χθες στην εκπομπή «Σάμο Βίστινα» του «Καναλιού 5». ότι «η συμφωνία με την Ελλάδα θα υπογραφεί επόμενες ημέρες», διότι έχουν προσεγγίσει οι απόψεις των ομάδων εμπειρογνωμόνων. Ο κ. Γκρούμπι είπε ότι εκτός από τα ονόματα Σέβερνα Μακεντόνια, Βαρντάρσκα Μακεντόνια, Γκόρνα Μακεντόνιγια, Νόβα Μακεντόνιγια θα μπορούσε να συζητηθούν και οι ονομασίες «Κρουσέφσκα Ρεπούμπλικα Μακεντόνιγα», «Σαβρέμενα Ρεπούμπλικα Μακεντόνιγα», και «Γιέβροπσκα Ρεπούμπλικα Μακεντόνιγα». Ο Μιτσκόσκι του VMRO-DPMNE σε νέες δηλώσεις του, είπε ότι «την Πέμπτη, ή την Παρασκευή Ζάεφ και Τσίπρας θα υπογράψουν ένα όνομα», ενω τόνισε πως λαός έχει βαρεθεί τον Ευρώ-Ζάεφ, ο οποίος έχει πολιτική που αλλάζει από ημέρα σε ημέρα. Χθες ανέλαβαν καθήκοντα οι νέοι υπουργοί. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της αντιπροσωπείας της Επιτροπής της Βενετίας με τους ηγέτες των κομμάτων στο Κοινοβούλιο της Ομοσπονδίας, παρουσία των Πρέσβεων της ΕΕ και των ΗΠΑ, σχετικά με τροποποιήσεις του εκλογικού νόμου, δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος, δεδομένου ότι όλα τα μέρη επέμειναν στις θέσεις τους. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ .Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι δεν αναπτύχτηκαν Σέρβοι στρατιώτες στα διοικητικά σύνορα με το Κόσσοβο και το Μετόχι και ότι, ο ίδιος ως ο Ανώτατος Διοικητής, δεν θα διαψεύσει την παρουσία του από τη στιγμή που θα δώσει την εντολή για την ανάταξη τους εκεί. Χθες συνεδρίασε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Σερβίας και ο Υπουργός Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, εξέφρασε την ανησυχία του για τις ολοένα και συχνότερες φυσικές επιθέσεις κατά των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες ,Χθες λιθοβολήθηκαν τα σπίτια του Σλομπόνταν Σάβιτς και Αλεξάνταρ Γιάσοβιτς στην Κόσοβσκα Βυτίνα.

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ .Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βουλίν και ο διοικητής της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, Αντιστράτηγος κ. Ηλίας Λεοντάρης, που επισκέπτεται το Βελιγράδι συμφώνησαν ότι ο σχηματισμός Στρατού του Κοσσυφοπεδίου δεν πρέπει να γίνει αποδεκτός από τη Διεθνή Κοινότητα.

 ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ /ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στολτεμπεργκ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς, και δήλωσε ότι η ένταξη του Μαυροβουνίου στη Συμμαχία βοήθησε στην ενίσχυση της σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου