Ιουνίου 22, 2018

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ο Πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Λίβιου Ντραγκνέα καταδικάστηκε πρωτόδικα σε τρία χρόνια και έξι μήνες στη φυλακή

Ο Πρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD), Λίβιου Ντραγκνέα καταδικάστηκε σε τρία χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση για υποκίνηση υφισταμένων του να κάνουν κατάχρηση εξουσίας, όταν ήταν νομάρχης της κομητείας Τελεορμάν. Η πρώην σύζυγός του, που συνεργάστηκε με την εισαγγελία δίωξης διαφθοράς καταδικάστηκε σε πρόστιμο 1000 λέι. 
Ο Ντραγκνέα αθωώθηκε για την κατηγορία της πλαστογραφίας. Οι εισαγγελείς τον κατηγόρησαν ότι το διάστημα 2006-2012, ο Ντραγκνέα ως Νομάρχης και πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του PSD έπεισε την προσωπάρχη της Διεύθυνσης κοινωνικής βοήθειας στην κομητεία Τελεορμάν, να πληρώνει δυο αργόμισθες που συνολικά έβλαψαν το κράτος με 108,612 λέι που εισέπραξαν ως μισθό. 

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο Ντραγκνέα συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για τις 4 το απόγευμα. 
Από χθες το απόγευμα οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Ντραγκένα συμφώνησαν να ζητήσουν την παραίτησαη του και το σχέδιο υποστηρίζεται από 20 τουλάχιστον βουλευτές. 
Από την άλλη πλευρά, οι υποστηρικτές του Ντραγκνέα λένε ότι είναι θύμα πολιτικής δίωξης και λένε ότι όσοι ζητούν την παραίτησή του στην πραγματικότητα παραβιάζουν το Σύνταγμα. 
Οι οργανώσεις του Μπρασόβ, του Βουκουρεστίου, του Αράντ, του Γκαλατσίου, της Βραντσέα, της Τελορμάν του Βασλούι, της Κωστάντζας, και άλλων πέντε νομαρχιών εξέφρασαν την υποστήριξη τους στον πρόεδρο του Κόμματος.

Η πρωθυπουργός Βιόριτσα Ντάντισλα δήλωσε: «Πιστεύω ακράδαντα ότι ο Πρόεδρος του PSD είναι αθώος και τον διαβεβαιώνω για την υποστήριξή μου να ηγείται του Κόμματος και να είναι πρόεδρος της Βουλής». Η υπουργός εσωτερικών Κάρμεν Νταν είπε ότι η απόφαση ήταν πολιτική και ότι δεν έλαβε υπόψη της τα πραγματικά περιστατικά. 
Ο Πρόεδρος της Γερουσίας, Καλίν Ποπέσκου Ταριτσεάνου, αντέδρασε μετά την απόφαση για τον Ντραγκνέα, λέγοντας ότι εξακολουθεί να απολαμβάνει το πλεονέκτημα της αμφιβολίας μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη κρίση και ότι το PSD και η ALDE θα συνεχίσουν να προωθούν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη για να θέσουν ένα τέλος στην δηλητηριώδη επιρροή του παράλληλου Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου