Ιουνίου 04, 2018

Ράμα: «Οι επιχειρήσεις είναι αυτές που δημιουργούν θέσεις εργασίας, όχι η κυβέρνηση».

ΤΙΡΑΝΑ. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δήλωσε ότι μέχρι το τέλος της κυβέρνητικής θητείας η απασχόληση θα αυξηθεί, χάρη στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο, σύμφωνα με Ράμα, θα φέρει την οικονομική ανάπτυξη μέσω της απασχόλησης. «Οι επιχειρήσεις είναι αυτές που δημιουργούν θέσεις εργασίας, όχι η κυβέρνηση». Καθήκον της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω της ελάφρυνσης των οικονομικών συνθηκών και δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον για την επαγγελματική προετοιμασία των εργαζομένων», είπε ο σοσιαλιστής μεταρρυθμιστής. «Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε πολλά χρηματοδοτούμενα έργα στις υποδομές.
Ο τουρισμός αποδεικνύεται κάθε χρόνο περισσότερο σημαντικός για την αλβανική οικονομία», δήλωσε ο Ράμα, προσθέτοντας ότι τα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης προσφέρουν καλύτερες πιθανότητες για εύρεση εργασίας.«Αν η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είχε γίνει πριν από 20 χρόνια, η κατάσταση θα ήταν πολύ πιο διαφορετική», είπε.

ΤΙΡΑΝΑ. Η προσωρινή Γενική Εισαγγελέας Άρτα Μάρκου εξακολουθεί αν και με περιορισμένης αρμοδιότητες να παραμένει στην θεση, ενω συνεχίζεται η αξιολόγηση των υποψηφίων. Ο τέως Γενικός Εισαγγελέας Αντριάτικ Λάλα, που θεωρείται άνθρωπος του Μπερίσα , όπως ανακοίνωσαν οι δικηγόροι του, ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου