Ιουνίου 08, 2018

Η πολυφωνία της ΝΑΤΟϊκής Χούντας Τζουκάνοβιτς

Το Εποπτικό Συμβούλιο της δημόσιας τηλεόρασης, του Μαυροβουνίου (RTCG), αποφάσισε χθες να απολύσει την γενική διευθύντρια Αντριάνα Κάντια επειδή καταχράστηκε την θέση της και ενέργησε αντιεπαγγελματικά. 

Η πρωτοβουλία για την απόλυσή της στηρίχτηκε στην υπογραφή παράνομων συμβάσεων με ορισμένες ΜΚΟ για την παραγωγή ερευνών. 

Οι δημοσιογραφικές Ενώσεις κατήγγειλαν ότι η απόλυση απέβλεπε στην επιβολή μετά τις εκλογές του απόλυτου κομματικού ελέγχου στην Δημόσια Τηλεόραση. Η κ. Κάντια ανέλαβε τον Μάρτιο του 2017 και αποστασιοποιήθηκε από το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα των Σοσιαλιστών και προσπάθησε να παράγει περισσότερο ισορροπημένες ειδήσεις.
Η απολυθείσα δήλωσε: «Γνωρίζω ότι σήμερα δεν υπερασπίζομαι τον εαυτό μου από μια προειλημμένη απόφαση. Δεν είμαι κλέφτης, και δεν είμαι ανέντιμη. Νομίζω ότι με διώχνουν παράνομα, αλλά είμαι ευγνώμων για αυτό, επειδή δεν θα μπορούσα να συνεργάζομαι μαζί τους».
 Το Κράτος Δικαίου, αντέδρασε λέγοντας ότι η απόλυση της Αντριάνας «υπονομεύει την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης».
 «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι απογοητευμένες με την απόφαση του Συμβουλίου της Ραδιοτηλεόρασης του Μαυροβούνιου, που υπονομεύει την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, των οποίων η μεταρρύθμιση και η ελευθερία είναι το κλειδί για την ένταξη του Μαυροβουνίου στην Ευρω-Ατλαντική, κοινότητα», είπε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και πρόσθεσε: 
 «Το Μαυροβούνιο πρέπει να κάνει περισσότερα για την προστασία της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και η συντακτική ανεξαρτησία της δημόσιας τηλεόρασης»,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου