Ιουνίου 21, 2018

Επί τροχάδην

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Η Χθεσινή «Διακομματική» που έγινε με πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσσυφοπεδίου (PSD) , διακόπηκε μετά από συζητήσεις δύο ωρών, χωρίς συναίνεση για μια «κοινή πλατφόρμα» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας. Ο πρόεδρος Θάτσι δήλωσε ότι έφτασε ο καιρός για μια ιστορική συμφωνία με το Βελιγράδι.

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Τα μέλη του Σερβικού Κοινοβουλίου ενέκριναν τροποποιήσεις και συμπληρώσεις του νόμου για τα ληξιαρχεία, που μεταξύ άλλων, επιτρέπει την εθελοντική αλλαγή φύλου με βάση ένα πιστοποιητικό που εκδίδεται από ένα νοσηλευτικό ίδρυμα . 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ «Η Δύση αποφάσισε να καταφύγει στη βίαιη ανατροπή του Προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και του Προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ για τη θέση αρχών στην πολιτική της ουδετερότητας», ανακοίνωσε η Ένωση «Τιμής της Πατρίδας» του Βελιγραδίου. ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο διευθυντής του Κέντρου Τεκμηρίωσης «Veritas» Σάβο Στρμπατς, ανακοίνωσε ότι μόνο δύο άτομα καταδικάστηκαν συμβολικά για τη σφαγή των 40 Σέρβων, πολιτοφυλάκων , στο οροπέδιο Μίλιβατς , ενώ άλλοι δράστες, οι οποίοι είναι γνωστοί, παραμένουν ελεύθεροι.

 ΣΟΦΙΑ. Νέα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του Ευρω-Μπορίσοφ κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του «Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος», επικαλούμενη «την κατάσταση στον τομέα της Ασφάλειας», την «μη ικανοποιητική λειτουργία του υπουργείου Εσωτερικών», και τις συνθήκες εργασίας των βούλγαρων στρατιωτικών. Η πρόταση αυτή, είναι η δεύτερη κατά της κυβέρνησης Μπορίσωφ. Η προηγούμενη αφορούσε στην Διαφθορά. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων «AFIS», μόνο το 32% των πολιτών έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση το 23% στο Κοινοβούλιο και το 20% στην «Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη». Πρωταθλητές στην «εμπιστοσύνη» είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με ποσοστό 58,4% και ο Συνήγορος του Πολίτη, με ποσοστό 60,3%. Το 45,5% έχει εμπιστοσύνη στην Ευρώπη. 
Η εφημερίδα «Standart» αποκάλυψε οτι «ενώ οι μητέρες παιδιών με αναπηρία διαμαρτύρονται για τα πενιχρά βοηθήματα αποζημιώσεις που παίρνουν», η Υφυπουργός Κοινωνικής Πολιτικής Ροζίτσα Ντιμίτροβα και ένας εμπειρογνώμονας του Υπουργείου δαπάνησα 8000 ευρώ από το δημόσιο χρήμα σε υπερατλαντική πτήση «μπίζνες κλας» για να παρακολουθήσουν «ένα φόρουμ υψηλού Επιπέδου» στη Νέα Υόρκη και να παρουσιάσουν τις «καλές πρακτικές τους για την προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία στη Βουλγαρία». 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ .Στη Σερβική Δημοκρατία , υπάρχουν 22.024 οικογένειες ή 68.095 πρόσωπα που είναι εκτοπισθέντες ή πρόσφυγες και η ένταξή τους στην τοπική κοινωνία είναι ένας τρόπος για τη μόνιμη λύση ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο . 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Δημοσκόπηση με δείγμα 1500 ατόμων που έγινε για λογαριασμό του Σερβ ικού Δημοκρατικού Κόμματος τον Απρίλιο, και αποκαλύφθηκε χθες, έδειξε ότι οι ανεξάρτητοι Σοσιαλδημοκράτες του Ντόντικ υποστηρίζονταν από το 36% ενώ το SDS από το 17%. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Η Πρωθυπουργός Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς δήλωσε ότι στο «πακέτο μέτρων που ετοίμασε η κυβέρνηση» και θα ανακοινωθεί τον Ιούλιο θα περιλαμβάνεται και αύξηση των μισθών για όλους στη Σερβική Δημοκρατία. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ .Η Πρεσβευτής των ΗΠΑ Μωρίν Κόρμακ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παράσχει τη μεγαλύτερη βοήθεια στη Βοσνία Ερζεγοβίνη για την επίτευξη της ανεξαρτησίας της, της ασφάλειας, της σταθερότητας και της εδαφικής ακεραιότητας ενώ η Ρωσία, επικεντρώνεται στην πρόκληση αστάθειας και παρεμπόδιση της προόδου της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Πετρ Ιβαντσόφ απάντησε στην ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Βοσνία Ερζεγοβίνη , και στην κοινωνικο-οικονομική της ανάπτυξη , και ότι οι ισχυρισμοί περί της «Ρωσικής απειλής» είναι κακόβουλες κατασκευές.

 ΤΙΡΑΝΑ. Ο Σάλι Μπερίσα δήλωσε ότι η Αλβανία βρίσκεται σε Σταυροδρόμι και κάλεσε τους Πολίτες ν ξεσηκωθούν και να ρίξουν τον Ράμα, επειδή, «παραχωρεί το Ιόνιο στην Ελλάδα», «δίνει άσυλο σε τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους», και «είναι συνεταίρος του εγκλήματος». 

ΤΙΡΑΝΑ. Η αλβανική αστυνομία κατέσχεσε μισό τόνο χασίσι στην Βλόρα, πριν φορτωθούν για εξαγωγή σε ταχύπλοο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου