Μαΐου 26, 2018

Βούλιαξαν τα Τίρανα από το συλλαλητήριο κατά του χασισέμπορου

Η αλβανική αντιπολίτευση πραγματοποίησε ένα μαζικό συλλαλητήριο στα Τίρανα απαιτώντας την παραίτηση της διαφθαρμένης κυβέρνησης των μαμφιόζων. 
Οι διαδηλωτές που προσπάθησαν να επιτεθούν και στο Υπουργείο Εσωτερικών ζητούσαν την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών, Φατμίρ Τζαφάι, κατηγορώντας τον για προστασία του εγκλήματος. 


Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας Λουζλίμ Μπάσα είπε στους συγκεντρωμένους ότι τα πρόβληματα της Αλβανίας σήμερα είναι η έλλειψη δημοκρατίας και η διεφθαρμένη κυβέρνηση και έκανε έκκληση για λαϊκή ενότητα.

Κάλεσε τους πολίτες να ξεσηκωθούν εναντίον «του κακού» που έχει πέσει πάνω στη χώρα, λέγοντας οτι υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να απελευθερωθεί η χώρα και αυτός είναι ο λαός ενωμένος να διώξει την κυβέρνηση, που δεν θα γίνει καλή από μόνη της, αλλά μόνο όταν την φοβίσουν οι πολίτες. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο συλλαλητήριο στο κέντρο των Τιράνων πήραν μέρος χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Αλβανία κατηγορώντας τον Έντι Ράμα, ως αρχιμαφιόζο, που είναι υπεύθυνος για την εξαθλίωσης των Αλβανών. Ορισμένοι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισβάλουν στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ενσωμάτωσης που συνεργαζεται με το Δημοκρατικό Κόμμα κ. Μόνικα Κριεμάντι είπε ότι «η σημερινή διαμαρτυρία της ενωμένης αντιπολίτευσης έδειξε ότι ο Ράμα είναι πολύ μόνος του» Στις συγκρούσεις με την αστυνομία τραυματίστηκε ο Αρχισυντάκτης της εφημερίδας του Δημοκρατικού Κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου