Μαΐου 16, 2018

Αλβανία: Ο έμπορος ναρκωτικών και αδελφός του υπουργού παραδόθηκε στην ιταλική Δικαιοσύνη

ΤΙΡΑΝΑ. Ο έμπορος ναρκωτικών και αδελφός του υπουργού παραδόθηκε στην ιταλική Δικαιοσύνη .Ο αδελφός του Υπουργού Εσωτερικών, ο Αγκρόν Τζαφάι, μετά από τις διαψεύσεις του υπουργού, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προστασία του Κόμματος, και ταξίδεψε στην Ιταλία για να εκτίσει την ποινή των επτά χρόνων που του έχει επιβληθεί.
Αρκετές χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στα Τίρανα απαιτώντας την παραίτηση του υπουργού Φατμίρ Τζαφάι.
Ο Αγκρόν με δήλωση που μοίρασε στα μέσα ενημέρωσης ως πατέρας και οικογενειάρχης είπε ότι μετά τις κατηγορίες εναντίον του αδελφού του, αποφάσισε να παραδοθεί στην Ιταλία, αν και δεν έχει υπάρξει αίτημα έκδοσης του. Ο Αγκρόν παραδέχθηκε ότι είχε κάνει λάθος στα νιάτα του, και ότι από το 2002 και μετα δενε χει κάνει τίποτα παράνομο, και ότι δεν μπορούσε να πάει στην Ιταλία γιατι δεν του έδιναν βίζα.
«Είμαι περήφανος που μπορώ να έχω μια φυσιολογική ζωή όπως κάθε τίμιος πολίτης σε αυτή τη χώρα. Είμαι αφοσιωμένος στην οικογένειά μου, και θέλω να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου και τα δύο παιδιά μας, το γιο μου και την κόρη μου που με έχουν έχει βοηθήσει», ανέφερε ο καλός άνθρωπος , που τον συκοφαντεί η (δεξιά) αντιπολίτευση.
Η διαδήλωση κατά του Φατμίρ, ξεκίνησε ειρηνικά αλλά σύντομα μετά την μετάδοση της δήλωσης του Έντι Ράμα ότι στηρίζει τον κ. Τζαφάι ,άρχισαν τα επεισόδια. Ο Έντι Ράμα, υπερασπίστηκε τον Φατμίρ Τζαφάι και είπε ότι δεν είναι υπόλογος ούτε νομικά ούτε ηθικά.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης των χασισεμπόρων Ντιτμίρ Μπουσάτι, αναζήτησε τον «ρωσικό δάκτυλο» και δήλωσε νε όψη της Συνάντησης Κορυφής στη Σόφια των Δυτικών Βαλκανίων με την ΕΕ , είπε ότι , «η Ρωσία αντιτίθεται στην επέκταση του ΝΑΤΟ στην περιοχή και επιδιώκει να περιορίσει τις Ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις», και ότι «η Μόσχα δεν χάνει ευκαιρία, όταν πρόκειται για περιφερειακά προβλήματα», και ότι, «η Μόσχα είναι έτοιμη να ενθαρρύνει κάθε εθνικιστική τάση που εμποδίζει την πρόοδο», και «η Δύση θα πρέπει να είναι προσεκτική όσον αφορά τη πολιτική της Ρωσίας στις χώρες που είναι ηγέτες στη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ , την πΓΔΜ, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία».

Από παρέμβαση προφανώς του «ρωσικού δακτύλου» , η αστυνομία του Αμβούργου συνέλαβε 10 Αλβανούς διακινητές , που μέσα σε έξι μήνες μετέφεραν μέσα σε κιβώτια μπανανών από τον Ισημερινό, 1,8 τόνους κοκαΐνης στο Αμβούργο. Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε 12 ανθρώπους, 10 από τους οποίους είναι Αλβανοί. Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιοαχίμ Χέρμαν, δήλωσε ότι οι έρευνες δεν έχουν σταματήσει, διότι το κύκλωμα της αλβανικής μαφίας είναι μεγάλο και οι δομές του ακόμη δεν έχουν εντοπισθεί, αφού λειτουργεί εκτός Γερμανίας.
Η αξία των ναρκωτικών που κατασχεθηκαν συμφωνα με την γερμανική αστυνομία φθάνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Η διακίνηση εντοπίσθηκε τυχαία, όταν 200 κιλά κοκαΐνης στάλθηκαν (από τον «ρωσικό δάκτυλο»;) σε διάφορα σούπερ μάρκετ μέσα σε κουτιά μπανανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου