Μαΐου 14, 2018

Επί τροχάδην

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η Πρόεδρος της Σερβικής Βουλής Μάγια Γκόικοβιτς εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την ουσιαστική συμβολή του Κοινοβουλίου θα αποδειχθεί ότι οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί του 1999 στη Σερβίας με τη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου συνδέονται με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου.
Ο επικεφαλής του Κέντρου μελέτης για τα εγκλήματα πολέμου, της Σερβικης Δημοκρατίας Μίλοραντ Kόγιιτς δήλωσε ότι το κέντρο έχει στείλει επιστολή στις αρμόδιες αρχές της Σερβίας προσφέροντας τη συνεργασία του σε ότι αφορά στην έρευνα των συνεπειών στη δημόσια υγεία των αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι μετά τις εκλογές σκοπεύει να δημιουργηθεί ένα Υπουργείο για τις νέες τεχνολογίες , το οποίο θα υποστηρίζεται από την Ακαδημία Επιστημών.
Ο Πρόεδρος Ντόντικ είπε ακόμα ότι η Ρωσική Ομοσπονδία παίζει το ρόλο του θεματοφύλακα του διεθνούς δικαίου σε ότι αφορά στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι υποστηρικτές της ενιαίας Βοσνίας και Ερζεγοβίνης στη Δύση βρήκαν το τέλειο εργαλείο με την «ομάδα Δικαιοσύνη για τον Νταβίντ», που την χρησιμοποιούν για να προωθήσουν τις αμερικάνικες επιδιώξεις, ώστε «να τεθεί τέρμα σε κάποιες εκκρεμότητες».

ΣΕΡΑΓΕΒΟ .Ο υπουργός Ασφάλειας Ντράγκαν Μέκτιτς είπε ότι η παράνομη μετανάστευση θα μπορούσε να εξελιχτεί σε μια σημαντική απειλή για την ασφάλεια στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Μέλη της αμφιλεγόμενης οργάνωσης «Ασκερι» ελαβαν μερος σε άσκηση κοντά στο Μπίχατς, αντιμετωπίζοντας, (υποτίθεται) ρωσικές ειδικές δυνάμεις.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο Διοικητής της KFOR υποστράτηγος Σαλβατόρε Κουόσι δήλωσε ότι, στην περίπτωση που δημιουργηθούν οι λεγόμενες ένοπλες δυνάμεις του Κοσσυφοπέδιου, τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ θα λάβουν ξεχοριστες αποφάσεις σχετικά με την παραμονή των στρατιωτών τους στην περιοχή.

ΤΣΕΤΙΝΙΕ. Ο Καθηγητής Αντρέι Γέφτιιτς της Θεολογικής Σχολής του Βελιγραδίου δήλωσε στο επιστημονικό συνέδριο με θέμα «η Σέρβική Θεολογία σήμερα» ότι ο Μητροπολίτης του Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος και ο συνταξιούχος επίσκοπος Ερζεγοβίνης Αθανάσιος είναι οι σπουδαιότεροι ζώντες Σέρβοι θεολόγοι.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία ανακήρυξε ως αγίους τρείς νεομάρτυρες από το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου