Απριλίου 27, 2018

ΕΠΕΙΓΟΝ : Η πολιτική κρίση στη Ρουμανία εξελίχθητε σε θεσμική

Η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε τη ρήξη
με τον Πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις

Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας ζήτησε σήμερα την παραίτηση της Πρωθυπουργού Βιόριτσα Ντάντσιλα, λέγοντας ότι δεν είναι κατάλληλη για τη θέση του πρωθυπουργού, ότι δεν κατανοεί τις ευθύνες της, και ότι αποσύρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό της.

Η κ.Ντάνστιλα δεν έχει καταλάβει τις υποχρεώσεις σύμφωνα με τον όρκο που εδωσε , όταν διορίστηκε και εφαρμόζει μόνο τις διαταγές του Κόμματος,» είπε ο Γιοχάνις. Προηγουμένως η πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον κ. Γιοχάνις και τον ενηέρωσε ότι δεν επρόκειτο να προσέλθει στην συνάντηση που είχε συμφωνηθεί για τις 11 το πρωί στην οποία επρόκειτο να συζητηθεί η σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και της Κεντρικής Τράπεζας.

Στη συνέχεια , ο Πρόεδρος Γιοχανις έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο Κοτροτσένι και είπε ότι η ματαίωση της συνάντηση δεν επηρέασε τη γνώμη του και την απόφασή του να ζητήσει την παραίτηση της πρωθυπουργού, και αναφέρθηκε στην συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο για την εξωτερική πολιτική και την μεταφορά τη πρεσβείας της Ρουμανίας στην Ιερουσαλήμ για την οποία δεν ενημερώθηκε ο Πρόεδρος και δεν υπήρξε διαβούλευση μαζί του, όπως προβλέπει ο νόμος και το Σύνταγμα. Οι δημοσκοπήσεις πάντως δίνουν μεγάλα ποσοστά στην επαναφορά της βασιλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου