Απριλίου 20, 2018

Συμμαχία Νίκης

Μπάνια Λούκα . Η Συμμαχία των Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών (SNSD) και το Κόμμα «Ενωμένη Σερπσκα» (Ujedinjene Srpske) συμφώνησαν να υποστηρίξουν μια κοινή λίστα υποψηφίων στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές σε κρατικό επίπεδο. Όπως δήλωσαν οι ηγέτες των δυο κομμάτων Μίλοραντ Ντόντικ και Νέναντ Στέβαντιτς, μετά τις εκλογές η «Ενωμένη Σερπσκα» θα πάρει και ένα υπουργείο στην κυβέρνηση της Σερβικης Δημοκρατίας.
Ο Ντόντικ είπε ότι αυτό δεν επηρεάζει την συνασπισμό με τη Δημοκρατική Λαϊκή Συμμαχία (DNS) και το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SP), διότι, όπως είπε, η Ενωμένη Σερπσκα θα πάρει ένα υπουργείο από το SNSD.
Ο Στέβαντιτς και ο Ντόντικ είπαν ότι η Σερβική Δημοκρατία χρειάζεται σταθερότητα και αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τους σημερινούς εκπροσώπους των Σέρβων στο Σεράγεβο. Ο Ντόντικ επεσήμανε ότι το κόμμα «Ενωμένη Σερπσκα» ενωμένη θα υποστηρίξει τους υποψηφίους των Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για μέλος της Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης «Προσβλέπουμε σε μια μεγάλη νίκη,»
είπε ο Ντόντικ μετά τη συνάντηση των δύο πολιτικών κομμάτων στη Μπάνια Λούκα . Banjaluka.
Στη συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών από τη Συμμαχία των Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών (SNSD) και την «Ενωμένη Σερπσκα», εκτός από τον Μίλοραντ Ντόντικ και τον Νέναντ Στέβαντιτς παρέστησαν οι αντιπρόεδροι των SNSD Ζέλικα Τσιγιάνοβιτς και Νίκολα Σπίριτς, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Λούκα Πέτροβιτς, και από την «Ενωμένη Σερπσκα», η Ναταλία Τρίβιτς,ο Σλάβκο Ντουνιιτς , και ο Γενικός Γραμματέας Νέβεν Στάνιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου