Απριλίου 05, 2018

Η γελοιότητα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

ΤΙΡΑΝΑ. Το κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών διοργάνωσε στα Τίρανα Συνέδριο των «αριστερών κομμάτων» της Βαλκανικής.
Από το Κοσσυφοπέδιο κλήθηκε ο «ακραίος εθνικο-σοσιαλιστής και σοσιαλ-φασίστας Αλμπίν Κούρτι από το «Κίνημα Αυτοδιάθεση» και «Σοσιαλδημοκράτης» πλαρχηγός του ΟΥΤΣΕΚΑ Φατμίρ Λιμάι.
Ο Σοσιαλ-Χοτζικός Έντι Ράμα , ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών χρησιμοποίησε το βήαμ του Συνεδρίου για να ζητήσει από τις Βρυξέλλες να κρατήσουν το λόγο τους και να καταργήσουν τις θεωρήσεις για τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου. «Για εμάς, τους Αλβανούς, είναι σημαντικό η ΕΕ να κρατησει το λόγο της και να επιτρέψει την ελεύθερη κυκλοφορία για όλους τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου», είπε. Ο Αλμπίν Κούρτι, ζήτησε από την άλλη πλευρά, ο Ράμα να καταργήσει τα διόδια που επέβαλε. «Τα διόδια είναι πολύ ακριβά, και οι πολίτες του Κοσσυφοπεδίου δεν είναι πλούσιοι. Η Συντήρηση του δρόμου από τους φόρους που εισπράττει το Κράτος είναι μια καλύτερη επιλογή», είπε.
Οι 23 συλληφθέντες από τους δεν πληρώνω για τα επεισόδια στο Κούκες μετήχθησαν στα Τίρανα για να δικαστούν και ο Ράμα ενγαλε στους δρόμους 1000 αστυνομικούς για να αποτρέψει διαδηλώσεις συμπαράστασης.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.Ο Χαραντινάι συμφωνεί για εκλογές. Ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι, μετά τη συνεδρίαση της κυβέρνησης δήλωσε σχολιάζοντας το αίτημα της Δημοκρατικής Λίγκας του Κοσσυφοπεδίου (LDK) για πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ότι, «αν η ηγεσία LDK είναι προετοιμασμένοι για αυτό, τότε η Συμμαχία για το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου (ΑΑΚ) θα ψηφίσουμε για τις εκλογές» Ο Χαραντινάι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι ο κυβερνών συνασπισμός στηρίζει το αίτημα του LDK για νέες εκλογές.


ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Σε συνάντηση με τους εκπροσώπους της Διεθνούς Κοινότητας ο Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, (SDA), ο Νερμίν Νίκσιτς (SDP), ο Ζέλικο Κόμσιτς (DF) και ο Φαχρουντίν Ράντοντονις (SBB).

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πατριάρχης των Σέρβων, Ειρηναίος, δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι είναι η μεγαλύτερη σερβική πληγή και πρόσθεσε ότι είναι ευτυχής που η σερβική κρατική ηγεσία αντιμετωπίζει το προβλήματα με σοβαρότητα και Θάρρος. Ο Πατριάρχης είπε ότι η στάση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο είναι τόσο σαφής και τόνισε ότι είναι απόλυτη ανοησία η παραχώρηση ένος τμήματος της χώρας

ΜΟΣΧΑ. Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η EULEX προφανώς συναίνεσε σιωπηρά στη σύλληψη του διευθυντή του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι Μάρκο Τζούριτς.

ΜΌΣΧΑ . Ο Σέρβος υπουργός άμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν ευχαρίστησε τον Ινδός ομόλογό του για την υποστήριξη της Ινδίας στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Σερβίας.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Η Σέρβος πρωθυπουργός Χάνα Μπρνάμπιτς υποσχέθηκε οτι η κυβέρνηση της θα κάνει ότι μπορεί ώστε οι φοιτητές όταν τελειώσουν το Πανεπιστήμιο να βρουν δουλειά στη Σερβία, και να παραμείνουν κοντά στους δικούς τους ανθρώπους.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο καθηγητής Λιουμπίσα Ντεσπότοβιτς από το Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Βελιγράδιου, δήλωσε πως η Σερβία, έχει τις χειρότερες και πιο προβληματικές σχέσεις με την Κροατία, από όλες τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Το Ειδικό Δικαστήριο του Βελιγραδίου καταδίκασε επτά κατηγορούμενους για τρομοκρατία και συνεργασία με το ισλαμικό κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου