Απριλίου 28, 2018

Βοσνία Ερζεγοβίνη. Η σύλληψη του Ντουντάκοβιτς

ΣΕΡΑΓΕΒΟ .Ο πρώην διοικητής του 5ου σώματος του λεγόμενου στρατού της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Ατίφ Ντουντάκοβιτς και ο ταξίαρχος Ιμπραήμ Ναντάρεβιτς που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την διάπραξη εγκλημάτων πολέμου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν. Μαζί τους συνελήφθησαν και άλλοι
11 αξιωματικοί των μουσουλμάνων.
 Η εισαγγελία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης  θα υποβάλει αίτηση στο Δικαστήριο  για να παρατείνει  την  προφυλάκιση τους Ατιφ Ντουντάκοβιτς και των άλλων 12 κατηγορούμενων.
Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι , ότι η σύλληψη του Ατίφ Ντουντάκοβιτς δεν είναι αργά από την πλευρά του δικαίου, επειδή τα έγκληματα πολέμου δεν παραγράφονται αλλά είναι αργά για την δικαιοσύνη και τόνισε οτι έχοντας κατά νου την υπόθεση του Νάσερ Όριτς, δεν είναι αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα .Ο Μλάντεν Ιβάνιτς, δήλωσε ότι η δικαιοσύνη τελικά θα υπηρετηθεί. Ο πρώην στρατηγός των Κροατών Ζλάταν Γέλιτς, είπε ότι είναι κρίμα που ο Ντουντάκοβιτς και οι άλλοι δεν συνελήφθησαν εδώ και πολύ καιρό και δεν έδωσαν λόγο για τα φρικτά, συστηματικά και προγραμματισμένα εγκλήματα εναντίον Κροατών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.
Ο Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, δήλωσε ότι η σύλληψη του Ατίφ Ντουντάκοβιτς , «είναι περιττό ταπείνωση για άτομα που κατά τη διάρκεια πολλών ετών  ήταν στη διάθεση των ερευνητές και απαντούσαν τακτικά  σε όλες τις κλήσεις".
Ο  Πρόεδρος Ντόντικ σχολίασε ότι οι αντιδράσεις από τους μουσουλμάνους πολιτικούς στη σύλληψη του Ντουντάκοβιτς είναι μια απόδειξη της βαθιάς διαιρέσεις στην Βοσνία και Ερζεγοβίνη.
Ο Σέρβος υπουργός άμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν δήλωσε ότι δεν έχει σημασία πόσο άργησε η σύλληψη του Ατίφ Ντουντάκοβιτς , αλλά ότι επιτέλους θα δοθεί μια ευκαιρία να αποκαλυφθεί η αλήθεια σχετικά με τα εγκλήματα που διέπραξαν οι μουσουλμάνοι και θα αρχίσουν κάποιοι να συνειδητοποιούν πόσο υπέφεραν οι Σέρβοι κατά τον πόλεμο στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Ο επικεφαλής της Ένωσης των Σέρβων από την παλιά Γιουγκοσλαβία Μίοντραγκ Λίντα είπε ότι η σύλληψη του πρώην διοικητή του 5ου σώματος Στρατού των Μουσουλμάνων είναι μια νέα φάρσα αυτού που αποκαλείται Δικαιοσύνης της Βοσνίας Ερζεγοβίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου