Απριλίου 04, 2018

Επί τροχάδην

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ είπε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ότι είχε προσφέρει την υποστήριξη του στον Μλάντεν Ιβάνιτς υπό ορισμένους όρους ώστε να συνεχίσει να εργάζεται στην προεδρία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης αλλά ο Ιβάνιτς αρνήθηκε γα δικούς του λόγους.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ είπε δέχθηκε εκπροσώπους της ρωσικής φαρμακευτικής εταιρείας «Sotex» οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον για να αναπτυξουν επιχειρηματική δραστηριότητα στη Σερβικη Δημοκρατία . Ο Πρόεδρος Ντόντικ ανακοίνωσε την αναθεώρηση του προϋπολογισμού της Δημοκρατίας τον Μάιο, ώστε να προστεθούν τα 50 εκ των αυξημένων εσόδων κατά το πρώτο τρίμηνο .

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ντάρκο Τσούλουμ δήλωσε ότι η τρομοκρατία, η αύξηση της ριζοσπαστικοποίησης, και η παρουσία των μελών της ταξιαρχίας «Ελ Μουτζαχεντίν», που έχουν αλλάξει ταυτότητες για να διαδώσουν την ιδεολογία τους, είναι ο πραγματικός κίνδυνος στην Βοσνία Ερζεγοβίνη, και οι μυστικές υπηρεσίες, που εργάζονται για την αποσταθεροποίηση της Σερβικής Δημοκρατίας , κρύβουν αυτά τα προβλήματα ασφάλειας.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η Γερμανία θα απελάσει 3.500 πολίτες της Βοσνίας Ερζεγοβίνης που διαμένουν παράνομα εκεί, ενώ ένας αριθμός Ρομά θα απελαθούν από την Ιταλία.

ΜΑΡΑΚΕΣ. Το Μαρόκο δεν θα αναγνωρίσει τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, δήλωσε στο Μαρακές κατά τη διάρκεια συνάντησης με την υπουργό Δικαιοσύνης της Σερβίας, Νελα Κουμπούροβιτς ο υπουργός Δικαιοσύνης του Μαρόκου Μοχάμεντ Αουγιάρ.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας Ρασίμ Λιάιτς, δήλωσε ότι η σταθεροποίηση της κατάστασης στο Κόσσοβο και η συνέχιση του διαλόγου με την Πρίστινα δεν έχουν καμία εναλλακτική λύση.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, Ντόμπριλο Ντέντειτς δήλωσε ότι υποστηρίζει μια στρατιωτική συμμαχία με τη Ρωσία, και την ένταξη του Μαυροβουνίου στο Σύμφωνο Συλλογικής Ασφάλειας, και ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αντικατασταθεί από την ρωσική ομπρέλα ασφαλείας πάνω από το Μαυροβούνιο.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ . Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Σλοβενία δήλωσε εντυπωσιασμένος από το «φιλορωσικό προσανατολισμό των περισσότερων Σλοβένων» και δυσαρεστημένος με το γεγονός ότι η Λιουμπλιάνα δεν απέλασε Ρώσους διπλωμάτες για την υπόθεση Σκριπάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου